Nicolae Timofti a făcut bilanțul activității sale de doi ani

Screenshot_10
Foto:Nicolae Timofti în cadrul conferinței de presă, PC: captură video/ privesc.eu

Aflat la jumătate de mandat, președintele țării, Nicoale Timofti, a făcut un scurt bilanț al realizărilor, dar și eșecurilor din cei doi ani de când este șef de stat. Acesta s-a referit la mai multe subiecte, precum Integrarea Europeană și demiterea Ministrului Apărării.

Referindu-se la Referendumul din Crimeea, Nicoale Timofti a reiterat poziţia Republicii Moldova de susţinere a integrităţii teritoriale a Ucrainei şi de nerecunoaştere a legalităţii referendumului din Crimeea privind aderarea peninsulei la Federaţia Rusă.

Întrebat despre examinarea posibilităţii aderării Republicii Moldova la NATO,  Nicolae Timofti a specificat că normele constituţionale nu permit acest lucru. Preşedintele a mai menţionat că Republica Moldova nu va întreprinde nicio acţiune care ar pune în pericol securitatea internă şi cea regională.

Nicolae Timofti a declarat că va efectua o vizită în România mâine, unde va avea întrevedere cu Trăian Băsescu. Președintele a spus că a convenit asupra întrevederii într-o convorbire telefonică. Urmează ca cei doi preşedinţi să discute şi despre acţiunile comune care pot fi întreprinse pentru garanţia securităţii.

Referindu-se la demisia din funcție lui Vitalie Marinuță, Nicolae Timofti a spus că fostul ministru al Apărării, Marinuța, și-a dat demisia din propria inițiativă. Președintele a mai menționat că nu a avut careva neînțelegri cu dânsul cum a declarat fostul Ministru, ci dimpotrivă este un adept al reformelor. Vorbind despre o nouă candidatură, șeful statului a spus că așteaptă propuneri, dar va fi analizată și candidatura lui Vitalie Catană.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *