André Villas-Boas a fost numit noul antrenor la Zenit Sankt Petersburg

20140318-031_5367745a
Foto:André Villas-Boas (36 ani) în timp ce antrena Tottenham Hotspur. PC: api.no

Fostul antrenor al echipelor londoneze Tottenham și Chelsea, André Villas-Boas a fost confirmat ca noul antrenor la Zenit Sankt Petersburg. Portughezul a semnat un contract pe o perioadă de doi ani.

Antrenorul portughez își va începe activitatea joi, după returul optimilor de finală a Ligii Campionilor, în care Zenit va juca în deplasare cu Borussia Dortmund.

“Zenit a fost de acord cu termenii noului contract cu antrenorul André Villas-Boas”, a declarat clubul într-o scurtă declarație. “Contractul va fi semnat și dl Villas-Boas va fi prezentat la Sankt Petersburg în calitate de noul antrenor principal al Zenitului la 20 martie curent. Contractul cu dl Villas-Boas începe în martie 2014, și este valabil pentru două sezoane.”

Fostul căpitan al Rusiei, Serghei Semak va conduce partida din Dortmund. În prima manșă rușii au cedat cu 4-2 acasă.

Villas-Boas îl va înlocui pe italianul Luciano Spalletti, care a fost demis săptămâna trecută.

Fostul antrenor de la AS Roman și Udinese, Luciano Spalletti, a preluat echipa în decembrie 2009 și a condus gruparea din Sankt Petersburg spre două titluri de campioni, dar și a câștigat o Cupă a Rusiei. În timpul mandatului său, Spalletti a fost numit antrenor sezonului din Rusia în 2010 și 2012.

Cu toate acestea, conducerea clubului a decis să schimbe antrenorul principal, al cărui contract era valabil până în 2015, chiar dacă gruparea din capitala de nord a Rusiei se mai află în goana după titlu.

Zenit este în prezent pe locul doi în Premier Liga rusă, la trei puncte în spatele liderilor Lokomotiv Moscova, cu toate că au pierdut ultimul meci disputat în compania rivalei CSKA Moscova, scor 1-0, cu același Semak pe banca tehnică.

Villas-Boas n-a mai avut un loc de muncă începând din decembrie 2013, când a fost demis din postura de antrenor principal la Tottenham, după o înfrângere cu 5-0 împotriva celor de la Liverpool.

Sursa: Eurosport

Taguri: #fotbal
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *