Top 10 țări cele mai votate de Moldova la Eurovision

collage euro
Foto:Țările care au primit cele mai multe puncte din partea Moldovei

Timp de 9 ani de participare a Moldovei în cadrul Eurovision, țara noastră și-a stabilit anumiți preferați în ceea ce privește acordarea de puncte. Află care sunt țările ce au primit cele mai multe puncte de la Moldova.

Sistemului de votare din cadrul Eurovision presupune ca fiecare țară să acorde puncte în baza voturilor din țara respectivă atât din partea publicului telespectator cât și din partea juriului, pentru o altă țară participantă a concursului. Moldova, timp de 9 ani de participare a avut diverse preferințe mai mult sau mai puțin politice pentru anumite țări participante. Iată, deci, care sunt cele mai votate țări de Moldova în cadrul Eurovision:

#1. România – este țara care a acumulat în total din partea Moldovei 101 puncte, fiind și țara care a primit de cele mai multe ori punctajul maxim. Cel mai mic punctaj a fost oferit românilor în 2005 – 7 puncte. Atunci, subiectul respectiv a creeat un adevărat scandal, trupa Zdob și Zdub cerându-și scuze oficial pentru acest punctaj oferit României.

#2. Ucraina – a acumulat în total din partea Moldovei 70 puncte, în 2013 obținând și punctajul maxim de 12 puncte.

#3. Rusia – este la egalitate de puncte cu Ucraina, 70 pentru Rusia în decurs de 9 ani de concurs, cel mai mare punctaj obținut de ruși din partea moldovenilor este de 10 puncte.

#4. Azerbaijan – a obținut din partea Moldovei, în total, 45 puncte, punctajul maxim oferit fiind de 10 puncte.

#5. Belarus – a reușit să obțină din partea Moldovei până acum un total de 27 puncte, punctajul maxim oferit fiind de 10 puncte în 2008.

#6. Grecia – Moldova i-a oferit Greciei până acum un total de 24 puncte, cel mai mare punctaj fiind de 6 puncte, în 2007.

#7. Georgia – a obținut în total din partea moldovenilor 23 puncte, cele 7 puncte oferite în 2011 constituie cel mai mare punctaj oferit vreodată acestei țări.

#8. Suedia – a primit din partea Moldovei până acum, 22 puncte, 5 puncte constituie până acum punctajul maxim oferit.

#9. Armenia – a reușit să obțină în total, 18 puncte, cel mai mare punctaj fiind de 6 puncte în 2010.

#10. Norvegia – Moldova i-a acordat Norvegiei un total de doar 16 puncte în decurs de 9 ani, punctajul maxim obținut fiind de 8 puncte în 2009.

Moldova și-a făcut intrarea pe scena Eurovision în anul 2005, la Kiev, avându-i ca reprezentanți pe băieții din trupa Zdob și Zdub cu piesa lor „Bunica bate toba”. Anul acesta la Copenhaga, Moldova intră în concurs pentru al 10-lea an cu piesa „Wild Soul”, interpretată de Cristina Scarlat.

Untitled 2

Sursa: eurovision.tv

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Alina Gîrneț
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *