Doi tineri iranieni au încercat să ajungă din Moldova în UE cu acte false

pu traversare
Foto:Iranieni cu identitate falsă PC: Poliția de Frontieră

Polițiștii de frontieră au depistat două persoane (frate și soră) din Iran care au încercat să ajungă în Uniunea Europeană cu documente de identitate false.

Ieri seara, la punctul de trecere Chișinău-Aeroport, s-au prezentat pentru ieșirea din țară, cu ruta Chișinău-Madrid-Lisabona, doi tineri, care s-au legitimat cu documente de identitate eliberate de autoritățile israeliene.

La controlul de frontieră, polițiștii de frontieră au avut suspiciuni cu privire la actele de călătorie prezentate de cei doi, astfel, în urma verificărilor efectuate cu echipamentul din dotare asupra pașapoartelor s-a stabilit că acestea prezintă semne vădite de falsificare. La fel, în timpul investigațiilor, în lucrurile personale ale acestora au fost găsite pașapoartele autentice, emise de autoritățile iraniene. Tinerilor, care s-au dovedit a fi frate și soră, cu vârste de 20 și, respectiv, 15 ani, le-a fost întreruptă călătoria.

Reieșind din faptul că persoanele au solicitat azil pe teritoriul Republicii Moldova, iranienii urmează a fi transmiși Biroului de Migraţie şi Azil al MAI.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *