Ultimele actualizări de la Opaci

1043943_195055400654868_619826753_n
Foto:70 de salvatori și 20 de carabinieri au construit baraje din saci cu nisip. PC: pagina de facebook

Cu o oră în urmă au apărut ultimile actualizări despre digul rupt în satul Opaci. Ministrul Dorin Recean a postat pe facebook că datorită mobilizării bune s-au evitat victime la inundație.

(UPDATE 22:15) Potrivit site-ului Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale în urma ruperii digului bazinului acvatic din localitatea Opaci, apa s-a extins. Valul de apă nu a afectat casele din localitate. Salvatorii au fortificat un dig improvizat din saci cu nisip în preajma unei gospodării aflate în pericol. La fața locului a fost creat Statul major, care coordonează procesul de intervenție și schimbul de informații. La moment acționează peste 30 de salvatori, fiind aștepate ajutaore din cadrul Detașamentului căutare salvare nr.1, cu tehnică grea și efectiv de intervenție. În localitatea afectată, pentru monitorizarea situației se află Ministrul Afacerilor Interne, Dorin Recean și conducerea Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale.

Pe pagina sa de facebook Ministrul, Dorin Recean, a anunțat că în dimineața zilei de 5 iulie, la ora 07:00 se va desfășura ședința Comisiei pentru situaţii excepţionale locală. Pînă atunci vor fi mobilizate resursele necesare pentru restabilirea podurilor, drumurilor și curățarea fântânilor.

Taguri: #causeni
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autor:Nata Andreev
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *