Consiliul UE a luat o decizie în favoarea eliminării vizelor pentru cetățenii moldoveni

bg-2
Foto:PC: Gov.md

Consiliul Uniunii Europene a luat o decizie în favoarea eliminării vizelor pentru cetăţenii Republicii Moldova.

În cadrul şedinţei de astăzi, 14 martie 2014, a Consiliului Uniunii Europene, reunite în formatul miniștrilor pentru Transport, statele membre ale UE au susţinut propunerea Comisiei Europene de anulare a vizelor pentru călătoriile de scurtă durată (pentru o perioadă de ședere de până la 90 de zile pe parcursul a 6 luni) în spaţiul Schengen, pentru cetăţenii Republicii Moldova, posesori ai pașaportului biometric.

Adoptarea propunerii respective de către statele membre ale UE încheie faza deliberativă a procedurii decizionale a UE privind liberalizarea regimului de vize.

După finalizarea procedurilor de aprobare a deciziei la nivelul Preşedinţilor Consiliului UE şi Parlamentului European prin semnarea de către aceştia a Regulamentului UE 539/2001, amendat în urma procedurii de co-decizie, acesta va fi remis pentru publicare în Jurnalul Oficial al UE.

Reamintim că Regulamentul amendat va intra în vigoare la 20 de zile după publicarea lui în Monitorul Oficial al Uniunii Europene.

Vezi aici, ce trebuie să cunoaștem și ce condiții trebuie să respectăm atunci când ne decidem să profităm de liberalizarea regimului de vize.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *