Top știri din 13 martie

IMG_0569
Foto:Șefi de grupă din 9 Colegii au lucrat împreună

Vizită de rang înalt la Chișinău, studii în străinătate, aplicații pentru știri și jurnaliști solidari în cele mai importante și populare știri de pe #diez din 13 martie 2014.

#1. Barack Obama vine la Chișinău

Despre aceasta a anunțat premierul Iurie Leancă postului de televiziune Moldova1, la emisiunea „Moldova în Direct”.

#2. Parodie: Emoțiile a 20 necunoscuți care se masturbează pentru prima dată

După ce video cu cei 20 necunoscuți care se sărută pentru prima dată a ajuns viral, au început să apară parodii. Printre primele din ele este cea a celor de la Pimms Girl, care a înscenat ce emoții ar avea oamenii dar ar ruga să masturbeze pentru prima dată o altă persoană.

#3. Expremierul moldovean Ion Sturza intră cu o platformă de vânzări on-line pe piaţa din Moldova

Ion Sturza, fondatorul și președintele al Fribourg Investments, fondul de investiții care deține site-ul românesc elefant.ro va investi circa 150.000 de euro pentru a extinde Elefant.ro în Republica Moldova (elefant.md).

#4. Rezultate Champions League 12.03.2014: Barcelona 2 – 1 Manchester City

Două rezultate de 2 – 1 în meciurile din 12 martie 2014 și încă două echipe calificate în sferturile Ligii Campionilor UEFA. Urmăriți aici rezultatele și rezumatele video ale meciurilor.

#5. Vrei să studiezi în străinătate? Târg de educație, MIEF 2014, la Chișinău

În perioada 21-22 martie, la Chișinău, va avea loc târgul internațional de educație, MIEF (The Moldavian International Education Fair), unde elevii și studenții moldoveni vor putea să obțină informații despre studiile din afara țării chiar de la reprezentanții universităților din străinătate.

#6. Top 7 aplicaţii pentru urmărirea ştirilor

Vă prezentăm 7 aplicaţii care vă vor ajuta să urmăriţi ştirile oriunde şi oricând.

#7. Mai mulți jurnaliști părăsesc în semn de protest «Lenta.ru»

Majoritatea colaboratorilor site-ului lenta.ru părăsesc acest portal de știri, după ce redactorul-șef, Galina Timcenko, a fost concediată de către proprietar.

#8. Bessarabian nights: o carte despre moldoveni publicată la Londra

Stela Brânzeanu, o moldoveancă care a emigrat în Marea Britanie cu 14 ani în urmă, s-a simțit motivată să scrie un roman bazat pe fapte reale, subiectul principal al cărții fiind traficul de ființe umane.

#9. Tineri din nouă colegii a făcut schimb de experiență la Adunarea Șefilor de Grupă

Andrei Zapșa, elev la Colegiul Financiar Bancar din Chișinău, ne-a povestit despre Triumviratul Șefilor de Grupă,pe care el l-a fondat, prima organizație de acest fel, care a adunat șefi de grupă din tot Colegiul. Triumviratul a organizat acest Seminar pentru a da posibilitatea Șefilor de Grupă să observe situația din diferite perspective.

#10. Află cum vor fi cheltuiți banii publici în 2014

Centrul Analitic Independent EXPERT-GRUP cu suportul financiar al Fundației Soros-Moldova/Programul Buna Guvernare lansează astăzi un nou infografic pe tema „Cum vor fi cheltuiți banii publici în 2014”. Acesta descrie modul în careva fi repartizat bugetul țării în anul curent.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *