Un italian şi-a vândut maşina unui tânăr moldovean şi a declarat-o furată

Foto:Afaceri cu maşini furate din străinătate PC: border.gov.md

Poliţiştii de frontieră demarează operaţiunea Ovidiu, care presupune depistarea şi sancţionarea tentativelor de introducere în ţară şi aflare ilegală a mijloacelor de transport.

Astfel, în cadrul acestei operaţiuni, angajaţiiPoliţiei de Frontieră au identificat un tânăr de 24 ani, care deţinea un BMW, fabricat în anul 2010 şi înmatriculat în Italia, ce figura ca urmărit internaţional. În cadrul verificărilor preliminare, tânărul nu a putut prezenta careva acte de posesie, justificând prin faptul că mijlocul de transport era luat la păstrare de către acesta.

Însă odată cu extinderea cercetărilor aupra cazului, fiind verificat prin intermediul bazei de date a Interpol s-a stabilit că maşina a fost furată din Italia la 12 iunie 2013, anunţată în căutare internaţională de organele de drept italiene. Totodată, s-a deconspirat şi faptul că pe teritoriul Republicii Moldova autoturismul a fost introdus de către un cetăţean italian, cel din urmă fiind şi persoana care a dat în căutare automobilul.

Toate circumstanţele cazului, cu depistarea şi atragerea la răspundere a persoanelor culpabile, urmează să fie stabilite în comun cu colegii din Italia. În prezent BMW-ul este indisponibilizat la sediul Departamentului Poliţiei de Frontieră.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *