Rusia a lansat manevre militare la frontiera cu Ucraina

1393800582_russkie-voyska
Foto:Armata rusă efectuează manevre militare lângă hotarele Ucrainei, PC: lenta-ua.net

Rusia a lansat manevre militare în mai multe regiuni situate la frontiera cu Ucraina, cu scopul de a verifica pregătirea pentru luptă a trupelor din cadrul forţelor terestre, a anunţat joi Ministerul rus al Apărării, relatează AFP.

“Unităţile şi diviziile din cadrul forţelor armate intensifică exerciţii pe teren, în poligoane din regiunile Ristov, Belgorod, Tambov şi Kursk”, a anunţat Serghei Șoigu  într-un comunicat, precizând că aceste manevre vor continua până la sfârşitul lui martie, notează Mediafax.

În cursul manevrelor, trupele urmează să efectueze deplasări şi să se asigure că sunt capabile să se deplaseze pe terenuri necunoscute fără să fie reperate. Ele urmează să efectueze şi exerciţii de tir de luptă.

Ministerul a declarat totodată, pentru agenţia oficială Itar-Tass, că alte exerciţii ale unor unităţi de paraşutişti, la care participă aproximativ 4.000 de militari, 36 de avioane şi aproximativ 500 de vehicule militare se desfăşoară în regiunea Rostov.

Miercuri, adjunctul ministrului rus al Apărării Anatoli Antonov a anunţat că Moscova a autorizat Ucraina să efectueze un zbor de observare în spaţiul aerian rus, pentru a se asigura că nu există o ameninţare la adresa securităţii Ucrainei, fără să precizeze însă când va fi efectuat zborul.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *