Eurovision 2014: Anna Gulko: „Muzica este pentru mine o stare a sufletului”

6223_4219687283476_822132116_n
Foto:Anna Gulko, semifinalistă în cadrul selecției naționale Eurovision 2014 PC: Arhivă personală

Pasiunea pentru muzică o aduce pe scena Eurovision pentru a treia oară. Echipa #diez a discutat cu Anna Gulko, semifinalistă în cadrul selecției naționale Eurovision 2014.

#1. Ce te motivează să participi la Eurovision?

– Cred că este doza de adrenalină care este întotdeauna binevenită, plăcerea de a participa la un concurs de o asemenea proporție, necesitatea de a progresa și de a comunica cu publicul.

#2. Ești la a treia participare deja, ce ți-a adus până acum Eurovision-ul în viața ta, prin ce te-a marcat?

– Experiențe noi, deprinderi de comunicare cu publicul dar și tehnice de asemenea. Este foarte important să nu cânți doar în bucătărie și în sala de repetiții. Trebuie să încerci tot felul de provocări și să te testezi și în diverse condiții tehnice.

Anna Gulko, semifinalistă în cadrul selecției naționale Eurovision 2014 PC: Arhivă personală
Anna Gulko, semifinalistă în cadrul selecției naționale Eurovision 2014 PC: Arhivă personală

#3. În ce proiecte muzicale mai ești implicată, în afară de Eurovision?

– Deși este mai mult decât un hobby, muzica nu este activitatea mea de bază, eu sunt de fapt studentă la jurnalism în anul III dar încă mă decid în privința profesiei mele. Muzica este mai mult o stare a sufletului dar îmi place să particip în diferite proiecte. Împreună cu formația noastră acceptăm invitații la concerte. Pe 18 martie voi participa și la preselecția Slovenski Bazar care se va petrece la Filarmonica Națională.

#4. De ce jurnalism și nu muzică?

– Muzica o percep mai mult ca un hobby dar mi-am dorit pe lângă muzică să am o specialitate mai palpabilă, mai materializată. În perioada când se desfășura admiterea, eram atrasă de ziaristică din simplul motiv că îmi plăcea să scriu. Nu aș mai face aceeași alegere, deși tot ce am învățat aici mi-a fost util în viață.

#5. Care este povestea ta cu muzica?

– Muzica face parte din viața mea încă din copilărie. La noi în familie se asculta mereu foarte multă muzică, aveam acasă multe casete. Ascultând astfel zilnic muzică, într-o zi la finalul unei casete, am găsit negativul unei piese și cunoscând-o am început pur și simplu să cânt. Părinții astfel mi-au depistat talentul.

Anna Gulko, semifinalistă în cadrul selecției naționale Eurovision 2014 PC: Arhivă personală
Anna Gulko, semifinalistă în cadrul selecției naționale Eurovision 2014 PC: Arhivă personală

#6. Spune-ne despre piesa ta de anul acesta. Crezi că are ceea ce-i trebuie pentru a câștiga?

– Nu planificam să particip și anul acesta la Eurovision, dar prin ianuarie am fost inspirată să compun piesa cu care particip acum. Totul s-a întâmplat prompt, mi-a venit ideea și pur și simplu s-a lipit de mine, timp de o zi a fost gata. Mesajul piesei este profund, ne atenționează asupra acțiunilor pe care le facem, gândurilor noastre care oricât de mici nu ar fi, emană o anumită energie și au o anumită influență asupra celor din jur. Cât despre faptul dacă are ceea ce-i trebuie ca să câștige, pot să spun că aceasta va decide juriul și publicul. Piesa are o valoare aparte, este o piesă demnă de Eurovision pentru că este făcută cu suflet.

#7. Ce părere ai despre reprezentațiile trecute ale țării noastre la Eurovision?

– Nu o să uit probabil de reprezentația celor de la Zdob și Zdub, care a fost o adevărată bombă, o explozie, atât la noi în țară cât și la nivel internațional. Au încercat mai târziu mulți să-i imite, dar ei au rămas originali și au oferit europenilor acel ceva care nu le ajungea la acel moment.

#8. Care ar fi mesajul tău pentru cei care urmează să te voteze?

– Muzica este o chestie delicată și nu are nevoie de agitație. Eu îndemn fiecare ascultător să-și urmeze gusturile sale dar totodată să nu fie rigid și închis spre ceva nou.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Alina Gîrneț
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *