(foto) 11 cele mai ciudate meserii din trecut

19-UaINe9H

Te-ai gândit vreodată că ai putea să ai un job precum tăietor de gheață, detector de avioane sau chiar un vânător de șobolani? Dacă nu, atunci joburile descrise mai jos îți vor părea de-a dreptul ciudate.

#1 Tăietor de gheață

Bărbații de mai jos tăiau gheața din lacurile înghețate care mai apoi o transportau către acei care făceau livrări de gheță. Condițiile de muncă erau destul de extreme întrucât ei trebuiau să suporte temperaturi foarte joase. Gheața dobândită era folosită cu scopul de a păstra la rece produsele alimentare, însă o dată cu apariția frigiderului acest tip de job a dispărut.

icecutter
Tăietorii de gheață. PC: viralnova.com

#2 Vânători de șobolani

În Europa acest post de muncă era destul de întrebat, deoarece șobolanii erau răspândiți practic peste tot. Aceste vietăți aduceau în urma lor multe boli și viruși care ulterior au evoluat în Ciuma Neagră din 1347.

ruthunter
Vânător de șobolani. PC: viralnova.com

#3 Lampagiu

Persoana care avea această datorie trebuia să aprindă luminile felinarelor din oraș. Astfel lămpile cu gaz erau aprinse o dată cu apusul soarelui și stinse o dată cu răsăritul acestuia.

lamplighter
Lampagiul aprinde felinarele. PC: viralnova.com

#4 Aranjator de popice

Înainte ca pistele de bowling să aibă un mecanism special care ar reseta popicele, existau aranjatorii de popice. Ei erau în mare parte adolescenți și li se plătea foarte puțin.

bowling
Adolescenții aranjează popicile. PC: viralnova.com

#5 Om deșteptător

Această persoană era responsabilă să trezească la 5.30 dimineața locuitorii orașului. Omul deșteptător bătea la geamurile caselor cu un băț din bambus și nu plecau de acolo până ”clientul” nu se trezea.

omdesteptator
Deșteptătorul de dimineață. PC: viralnova.com

#6 Telefonist

La acest post de muncă erau angajate în mare parte femei. Ele trebuiau să facă legătura telefonică între abonați. Odată cu progresul tehnologic acest job a dispărut.

telefoniste
Telefonista face legătura dintre abonați. PC: viralnova.com

#7 Omul detector de avioane

Până la apariția radarului, existau oameni care ”auzeau” apropierea avioanelor prin intermediul unui dispozitiv special care amplifica sunetele.

detector
Detectorul de avioane în acțiune. PC: viralnova.com

#8 Lăptarul

El era responsabil de livrarea laptelui pe la casele oamenilor. Totuși acest job nu a dispărut definitiv pentru că poate fi întâlnit și astăzi în Marea Britanie.

milkman

#9 Țăpinar

Acest muncitor trebuia să ajute la transportarea buștenilor pe cursurile apelor. Însă după ce au apărut autocamioanele au dispărut și țăpinarii.

lemne
Țăpinarii trag lemnele pe cursul râului. PC: viralnova.com

#10 Lectori pentru muncitori

În felul dat angajatorii încercau să-și distreze angajații care lucrau toată ziua la fabrică. Lectorii pentru muncitor le citeau lucrătorilor cărți, ziare, reviste.

lector
Lectorul le citește muncitorilor. PC: viralnova.com

#11 Hoț de cadavre

Ei furau cadavrele din cimitire și le vindeau la universitățile de medicină pentru a-i folosi la practica studenților.

hotdecadavre
Hoții de cadavre în acțiune. PC: viralnova.com

Sursa: viralnova.com

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *