Top 10 universități din lume cu cea mai bună reputație

collage2
Foto:TOP: 10 universități cu cea mai buna reputație

Universitățile americane domină și anul acesta clasamentul instituțiilor cu cea mai bună reputație din lume, statistica întocmită anual de Times Higher Education. Țara cu cele mai multe universități este SUA cu 27 la număr, urmată apoi de Marea Britanie prezentă în top cu 7 universități. Vedeți mai jos topul celor 10 universități cu cea mai bună reputație din lume.

#10. Universitatea California (UCLA), Los Angeles

slide_162710_58137

Universitatea California din Los Angeles se află în apropiere de Hollywood, fiind înființată în anul 1919. Anual, aici învață 38.500 de studenți, iar personalul propriu depășește 26.000 de persoane. Instituția reunește cinci colegii universitare, șapte facultăți profesionale și cinci facultăți cu specializare în medicină.

Punctaj obținut: 28,8;

#9. Institutul de Tehnologie din California (Caltech)

slide_162710_58138

Înființat în anul 1891, Institutul de Tehnologie din California, numit și Caltech, include șase divizii academice, concentrate pe știință și inginerie. Aici învață anual peste 2.300 de studenți, în 300 de facultăți, iar instituția se mândrește cu 31 de laureați ai premiului Nobel.

Punctaj obținut: 29,2;

#8. Universitatea Yale, SUA

Top-Ten-Universities-in-US

Yale a fost fondată în anul 1701, ca universitate privată. Aceasta este localizată în orașul New Haven, Connecticut, din Statele Unite ale Americii. Anual, cele 70 de specializări ale universității, axate în principal în sfera științelor sociale, sunt urmate de peste 11.250 de studenți.

Universitatea a dat până în prezent cinci președinți americani și 17 judecători ai Curții Supreme. De asemenea, printre miliardarii care au urmat cursurile Yale este și Stephen Schwarzman, CEO al fondului de investiții Blackstone.

Punctaj obtinut: 30,9;

#7. Universitatea Princeton, SUA

Top-Ten-Universities-in-USA

Instituția de învățământ a fost fondata în anul 1746 în statul american New Jersey. Anual, cursurile universității sunt absolvite de peste 7.500 de tineri din 98 de țări. Universitatea a dat de-a lungul timpului 30 de laureați ai premiului Nobel.

Scor obținut 35,7;

#6. Universitatea Berkeley din California

800px-UCBerkeleyCampus

Instituția de învățământ din Berkeley, California, a fost fondată în anul 1868. Universitatea face parte din sistemul de învățământ public superior pe trei nivele stabilit prin Master planul statului California în domeniul învățământului superior, alături de Universitatea Statului California și Colegiile Comunitare din California. Aici a fost descoperită vitamina E și identificat virusul gripal. Până în prezent, mai mult de 20 de membri ai facultăților din cadrul universității au fost laureați ai Premiului Nobel.

Scor obținut: 63,1;

#5. Universitatea Oxford, Marea Britanie

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Universitatea Oxford este recunoscută ca fiind instituția cu cea mai mare tradiție între țările vorbitoare de limba engleză, prima atestare datând din anul 1096. Anual, sunt admiși circa 22.000 de studenți. Universitatea a dat 26 de prim-miniștri Marii Britanii și alți 30 de conducători ai lumii.

Punctaj obținut: 67,8;

#4. Universitatea Cambridge, Marea Britanie

slide_162710_58143

Instituția este una dintre cele mai prestigioase universități din Marea Britanie, fiind fondată în anul 1209. Anual, peste 18.300 de studenți aleg aceasta instituție. Universitatea i-a dat lumii pe Newton și Rutherford (divizarea atomului).

Scor obținut: 74,3;

#3. Universitatea Stanford, SUA

Top-10-Colleges-and-Universities

Unitatea de învățământ a fost înființată în anul 1891 și este încă de atunci una dintre cele mai prestigioase școli de afaceri. Universitatea Stanford este situată între San Francisco și San Jose, în inima Silicon Valley. Între absolvenții celebri ai universității se numără fondatorii giganților Hewlett-Packard și Google.

Scor obținut: 74,9;

#2. Institutul de Tehnologie din Massachusetts, SUA

162710_first

Institutul este o universitate tehnică, co-educațională, de studii și cercetări. MIT reunește cinci școli tehnice și un colegiu, care conțin peste 30 de departamente academice. MIT a fost fondat de William Barton Rogers în anul 1861. În cei peste 150 de ani de activitate, institutul american a dat peste 70 de laureați la Premiul Nobel.

Scor obținut: 90,4;

#1. Universitatea Harvard, SUA

Top-10-Universities-in-USA

Universitatea Harvard este cea mai prestigioasă instituție de învățământ superior din lume și a fost desemnată cea mai bună universitate la nivel mondial. Instituția de învățământ fost fondată în anul 1636 în statul Massachusetts din SUA. Peste 40 de laureați ai Premiului Nobel au diplomă de Harvard.

Scor obținut: 100;

Topul complet poate fi accesat aici.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *