Eurovision 2014: Basim pentru Danemarca

img_6262
Foto:Basim, reprezentantul Danemarcei pentru Eurovision 2014 PC: eurovision.tv

Danemarca, țara gazdă a Eurovision 2014, și-a ales reprezentantul pentru Marea Finală din 10 mai de la Copenhaga. 10 artiști au concurat pentru titlul de reprezentant al Danemarcei la ediția de anul acesta a concursului.

În urma celor 10 performanțe, juriul a ales 3 care s-au luptat ulterior în finală. Din cei trei finaliști: Basim – Cliché Love Song, Michael Rune feat. Natascha Bessez – Wanna Be Loved și Rebekka Thornbech – Your Lies, câștigător a ieșit Basim cu Cliché Love Song. Dacă va aduce o a doua victorie consecutivă pentru Danemarca, rămâne de văzut.

Basim, reprezentantul Danemarcei pentru Eurovision 2014 PC: eurovision.tv
Basim, reprezentantul Danemarcei pentru Eurovision 2014 PC: eurovision.tv

Câștigătoarea de anul trecut, Emmelie de Forest a deschis spectacolul dedicat alegerii reprezentantului pentru Copenhaga, cu melodia cu care a adus Eurovision acasă, Only Teardrops. Pe parcursul serii, aceasta a mai cântat și noua ei piesă, Rainmaker, care este de fapt cântecul oficial al ediției Eurovision de anul acesta.

Basim și-a început cariera muzicală în 2008 odată cu participarea la varianta daneză a concursului „The X Factor”. După participarea la acest concurs, Basim s-a axat pe cariera sa solo, lansând 2 albume: Alt det jeg ville have sagt în 2008 și Befri dig selv în 2009.

Sursa: eurovision.tv

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Alina Gîrneț
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *