(foto) Care sunt cele mai frumoase festivaluri ale lumii

4056805-R3L8T8D-900-supercoolpics_07_04032014101334
Foto:Dansatoare în timpului festivalului din 2014 PC:adme.ru

Adme.ru a creat lista celor mai spectaculoase festivaluri din lume, la care trebuie să ajungă fiecare din noi, măcar o dată în viață.

Festivalurile sunt muzee vii, spaţii ale culturii şi tradiţiei într-o lume tot mai globalizată. Nu există nimic mai potrivit pentru a înţelege o ţară decât participarea la un eveniment în care se sărbătoreşte individualitatea, unicitatea locală – fie că se face prin muzică, curse de cămile sau bătăi uriaşe cu mâncare.

#1. Festivalul de la Rio de Janiero
În 2014 s-a desfășurat în perioada 27 februarie- 4 martie. Este un faimos festival ținut anual înainte de Postul Mare și este considerat cel mai mare carnaval din lume, având zilnic câte două milioane de oameni pe străzi. Primul festival de la Rio datează din 1723

Deschiderea festivalului din 2014  PC:adme.ru
Deschiderea festivalului din 2014 PC:adme.ru
Dansatoare în timpului festivalului din 2014 PC:adme.ru
Dansatoare în timpului festivalului din 2014 PC:adme.ru

#2. Holi – Festivalul culorilor din India
Holi este un festival al primăverii sărbătorit de hinduși, sikh și alte religii. Este ținut deobicei în India. Principala zi de Holi este sărbătorită de oameni prin aruncarea de pulberi colorate și de apă colorată unii în alții. Focurile de tabără se aprind cu o zi înainte.
Holi este sărbătorit la sfârșitul iernii în ultima zi cu lună plină

Festivalul culorilor PC:adme.ru
Festivalul culorilor PC:adme.ru
Festivalul culorilor PC:adme.ru
Festivalul culorilor PC:adme.ru

#3. Carnavalul Venețian
Carnavalul de la Veneţia are o tradiţie foarte veche. Este festivalul care celebrează trecerea de la iarnă la primăvară, o perioadă în care totul pare realizabil şi perfect posibil, inclusiv iluzia că cei mai săraci oameni pot deveni cei mai puternici purtând pe fata măşti.
Festivalul din Veneţia datează încă din anul 1296, cînd Senatul Republicii Veneţia a declarat Carnavalul un eveniment oficial. După o întrerupere de peste două secole tradiţia Carnavalului din Veneţia a fost redescoperită de municipalitate în anul 1980, iar de atunci a avut loc anual şi s-a bucurat de un succes tot mai mare.

Festivalul are loc în piața  San Marco PC:adme.ru
Festivalul are loc în piața San Marco PC:adme.ru
Carnavalul de la Venetia PC:adme.ru
Carnavalul de la Venetia PC:adme.ru

#4. Festivalul de primăvară a Chinei
Anul Nou Chinezesc este cunoscut sub numele de “Sărbătoarea Primăverii”, pentru că porneşte de la începutul primăverii. Sărbătoarea este atât de veche încât nu se mai ştie când a fost celebrată pentru prima dată.
Există destul de multe surse şi explicaţii, toate având un numitor comun: “Nian“, care în limba chineză înseamnă “an” şi care a fost iniţial numele unui monstru care făcea prăpăd printre oameni la finalul iernii.

Festivalul de primăvară a Chinei  PC:adme.ru
Festivalul de primăvară a Chinei PC:adme.ru

pagee4

#5. Festivalul zăpezii şi al gheţii în Harbin, China
Harbin, situat în partea de nord-est a Chinei, casă a unuia dintre cele patru mari festivaluri de gheață și zăpadă din lume.
De asemenea, Harbin este şi una dintre cele mai populare destinațiile de iarnă din China. clădiri de gheață, palate, monumente și statui de aproximativ 50 de metri înalţime. În plus tehnologia este folosită pentru sporirea efectului de surpriză, iluminarea cu LED-uri fiind utilizată pentru o schimbare uimitoare a culorii şi designului. Harbin mai este numit şi “Oraşul de gheaţă”.

Harbin- Orașul de gheață PC:adme.ru
Harbin- Orașul de gheață PC:adme.ru
PC:adme.ru
PC:adme.ru

#6.Diwali/ festivalul luminilor
este cea mai mare şi mai importantă sărbătoare din India, celebrata în luna octombrie sau noiembrie a fiecărui an, marcând ultima recoltă înainte de sosirea iernii. ndienii sărbătoresc Diwali prin petreceri de familie, cu lămpi sclipitoare de lut, focuri de artificii, şiruri de lumini electrice, focuri de tabără, flori, împart dulciuri în cinstea zeiţei Lakshmi. Unii cred că Lakshmi rătăceşte în această zi pe Pămînt căutând case în care va fi binevenită. Oamenii îşi deschid porţile, ferestrele şi lămpile de lumină pentru a o invita în casă pe Lakshmi.

Festivalul Diwali PC:adme.ru
Festivalul Diwali PC:adme.ru
Festivalul Diwali PC:adme.ru
Festivalul Diwali PC:adme.ru

#7. Festivalul lămpilor plutitoare din Hawaii
În fiecare an se organizează un astfel de festival cu lampioane plutitoare pentru comemorarea celor morți și pentru rugăciunile celor vii.

Lampioane plutitoare PC:adme.ru
Lampioane plutitoare PC:adme.ru
PC:adme.ru
PC:adme.ru

#8.Festivalul de flori în Chiang Mai din Thailanda – paradisul florilor
Anual, în prima zi de vineri, sâmbătă şi duminică din luna februarie în frumosul oraş Chiang Mai din Thailanda (numit trandafirul de nord) se petrece cel mai frumos festival de flori (Chiang Mai Flower Festival), încheierea căruia am reuşit să prindem. Dar chiar şi o simplă plimbare seara pe străzile oraşului, decorat, în mod original, cu flori superbe, a produs o impresie puternică.

Lucruri create din flori  PC:ecology.ro
Lucruri create din flori PC:ecology.ro
Festivalul de flori PC:adme.ru
Festivalul de flori PC:adme.ru

#9.Festivalul luminilor în Thailanda
În fiecare an în zona de nord a Thailandei se desfășoară Yi Peng, versiunea thailandeză a unui festival al luminilor.Este una dintre cele mai mari sărbători budiste, așteptată cu nerăbdare pe întreg parcursul anului.
Mii de oameni se roagă și meditează împreună pentru iertarea tuturor păcatelor și îndeplinirea dorințelor iar atmosfera este copleșitoare, o imensă vibrație pozitivă ce culminează cu înălțarea spre cer a tuturor acestor gânduri și emoții sub forma luminilor plutitoare

Festivalul luminilor PC:adme.ru
Festivalul luminilor PC:adme.ru
Lampioane zburătoare din timpul Festivalului luminilor PC:adme.ru
Lampioane zburătoare din timpul Festivalului luminilor PC:adme.ru

#10 Festivalul filmului și muzicii BoomTown
Festivalul se desfășoară în Texas, este popular pentru că se adună cei mai mari DJ.

Festivalul Filmului PC:adme.ru
Festivalul Filmului PC:adme.ru
Festivalul muzicii din Texas PC:adme.ru
Festivalul muzicii din Texas PC:adme.ru

Sursa: Adme.ru

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *