Top știri din 7 martie

1959956_606576982762196_1908269870_n
Foto:PC: Ministerul Educației al Republicii Moldova

Eseu emoționant, concurs de miss și totul pentru sărbătoarea ce vine în cele mai importante și populare știri de pe #diez din 7 martie 2014.

#1. BAC 2014: Eseul emoționant scris de o elevă la simularea examenului de Limba Română

În această săptămână, atât elevii din Republica Moldova cât și cei din România susțin teste de simulări a bacalaureatului. O adolescentă din România a reușit să impresioneze profesorul ce i-a controlat lucrarea sa susținută la proba de Limba și Literatura Română. Eleva a primit chiar din partea cadrului didactic un răspuns.

#2. (foto, video) Participantele la concursul Miss Hîncești 2014

Asociația Raională de Tineret UTS Hînceşti în parteneriat cu Consilul Raional Hîncești organizează Concursul Raional Miss Hînceşti 2014, ediția II, care va avea loc pe data 9 martie, la 16:00, în Casa de Cultura, or. Hîncești cu capacitatea sălii de 750 persoane.

#3. Maia Sandu apare în doodle-ul de felicitare de 8 martie pe Google

Motorul de căutare online Google sărbătoreşte Ziua Internaţională a Femeii, începând de vineri, printr-un logo interactiv, care include o înregistrare în care femei de diferite rase şi naţionalităţi transmit “La mulţi ani!” persoanelor de sex feminin din întreaga lume.

#4. Idee de marketing de 8 martie: Vii cu prietenul – ai reducere de 10%, fără – 30%

Surorile Basoc, Violette și Dana, cunoscute și ca surorile Raquette, își prezintă sâmbătă noua colecție Spring 2014, iar cu această ocazie vin cu o idee diferite de a ademeni fetele la prezentare. Dacă vii fără parteneri, primești o reducere de 30%, dacă cu, de doar 10.

#5. Cele mai neobișnuite cadouri de primăvară pentru iubite și mame

Sărbătoarea femeilor este încă un prilej de a arăta afecțiunea față de persoanele dragi. Îmbrățișările, cuvintele dulci și zâmbetele sunt ceea ce le face fericite pe femei, de aceea #diez a pregătit o listă de lucruri care cel puțin vor provoca amuzament și bună-dispoziție.

#6. (foto) Xenia Deli apare într-o nouă ipostază pe coperta Elle România

Xenia Deli apare pe coperta Elle România într-o nouă ipostază. Modelul de la Victoria Secret a renunțat la costumul de baie pentru imaginea unei femei rebele.

#7. BAC 2014: Programele pentru examenele de absolvire din acest an

Agenţia de Evaluare şi Examinare a publicat anterior programele la disciplinele incluse în orarul examenelor de absolvire, sesiunea 2014. Astfel, în sesiunea de examene din acest an vor fi utilizate programele pentru examenul de bacalaureat din sesiunea 2013.

#8. (vox) Ce atitudine au tinerii față de ziua de 8 martie?

8 martie – flori, cadouri, o sărbătoare cu tradiție în care femeia apare în rolul principal. Echipa #diez a întrebat tinerii ce cred despre această sărbătoare și cum o sărbătoresc.

#9. Ion Șova a primit mențiune de onoare la Festivalul Internațional de Film din Manhattan

Ion Șova este un tânăr din Moldova care învață la Cluj, Facultatea de Teatru și Televiziune, iar la început de primăvară a participat la Festivalul Internațional de Film din Manhattan (MIFF 2014), unde alături de spaniolul Daniel Alava, a primit mențiune de onoare.

#10. Impresiile unui englez: Călătorind într-o relicvă a „Prieteniei”, trenul de noapte București-Chișinău

Experiență de coșmar în „trenul prieteniei” care leagă România de Republica Moldova. Gândaci, secreții corporale, contrabandă şi beții în vagoanele sovietice care circulă zilnic între București şi Chișinău.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *