Cei interesați sunt invitați pe 15 martie la primul forum juridic din Moldova

george
Foto:George Teodorescu, speaker TEDxChisinau: Postcards from the future PC: Legal Forum

LEGAL FORUM este primul forum juridic din Republica Moldova și are loc în data de 15 martie 2014, la Leogrand Convention Center din Chișinău. Conferința, prima de acest fel din Moldova, reunește 22 de speakeri de pe ambele maluri ale Prutului și sute de participanți – avocați, juriști, oameni de afaceri, reprezentanți ai societății civile, din mediul academic și din mass-media.

În contextul eforturilor depuse de țara noastră în vederea integrării în Uniunea Europeană, adaptarea legislației moldovenești la cea comunitară este o prioritate pe agenda tuturor instituțiilor de resort. Schimburile de experienţă şi activităţile comune ale reprezentanţilor şi specialiştilor din Republica Moldova şi statele membre ale Uniunii Europene reprezintă modalităţi eficiente de îndeplinire a acestor obiective, iar conferințele, colocviile sau workshop-urile organizate în mediul academic şi cel profesional sunt oportunități eficiente de armonizare și îmbunătățire a dialogului juridic.

În cadrul Forumului ne-am propus să abordăm peste 17 domenii juridice actuale, grupate în șase sesiuni de discuții: Jurisprudența online, Reglementarea juridică a riscurilor financiare & Investiții, Legislația conexă practicii medicale, Egalitatea de șanse și gen, Marketing și operațiuni pentru companiile juridice în contextul parafării Acordului de Asociere Moldova – UE și Riscuri financiare în business.

Jurisprudența online. În cadrul acestei sesiuni vei afla cum să-ți protejezi proprietatea intelectuală pe Internet, tot ce trebuie să ştii despre semnătura electronică, dar şi cum poți preveni fraudele online.

Reglementarea juridică a riscurilor financiare & Investiții. Cum oamenii bine informaţi sunt întotdeauna cei care iau cele mai eficiente decizii, vom vorbi despre asigurările profesionale şi de riscuri financiare, vei afla care sunt cele mai bune măsuri de protecție pe care le pot aplica investitorii din Moldova şi îți arătăm care sunt cele mai mari riscuri care apar atunci când o companie de stat e transformată într-o societate pe acţiuni.

Legislație conexă practicii medicale. În cadrul acestei sesiuni vom aborda o gamă largă de subiecte de larg interes, în special pentru profesioniștii din mediul juridic. Vei afla noutăți interesante despre litigiile privind sănătatea reproducerii, traficul de ovule și aspectele juridice referitoare la procesul de recoltare a organelor de la donatorii aflaţi în moarte cerebrală. Totodată vom vorbi despre cum noul Colegiu al Medicilor, care va fi înfiinţat în acest an, va facilita soluţionarea eficientă a litigiilor de ordin medical.

Egalitatea de șanse și gen. Am considerat că, la prima ediție a LEGAL FORUM, merită să acordăm o atenție deosebită acestui domeniu. Specialiștii invitați ne vor dezvălui informații interesante despre  mediere în cazurile de divorţ, cum poate fi consolidat principiul egalităţii de şanse şi gen la nivelul societăţii civile, dar şi despre discriminarea femeilor la locul de muncă.

Marketing și operațiuni pentru casele de avocatură. Succesul unui birou de avocatură depinde de profesionalismul şi notorietatea avocaţilor şi partenerilor săi, dar şi prin raporturile din interiorul echipei juridice. Vei afla tot ce trebuie să știi despre brandingul companiior juridice, despre măsurile legale de apărare împotriva insolvabilităţii intenţionate, dar şi despre încetarea raporturilor juridice dintre asociat şi societatea cu răspundere limitată.

Riscuri financiare în Business. Falimentul este un proces de multe ori nedorit de agenţii economici, însă necesar pentru o economie solidă. În cadrul acestei sesiuni vom discuta despre metodele legale şi profesionale de rambursare a datoriilor de la persoanele juridice, despre metodele de încasare a riscurilor profesionale, precum şi costurile şi, implicit, avantajele procesului de mediere.

Mai multe detalii pe evenimentul de pe Facebook.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *