(livetext) Vladimir Putin: Situația din Ucraina este o lovitură de stat şi un act neconstituţional

Putin130912
Foto:Vladimir Putin, PC: blog.heritage.ru

Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, susține o conferință de presă despre intervenția militară în Ucraina.

“Nu poate fi vorba decât de o singură apreciere asupra a ceea ce se petrece la Kiev și în Ucraina: este vorba de o lovitură de stat anti-constituțională, de o preluare a puterii pe calea armelor”, a spus acesta.

(UPDATE 13:38) Toți Ucrainenii sunt frații noștri, și anume conducerea ucraineană ar trebui să aibă grijă de minoritățile ruse din toate părțile Ucrainei, iar Rusia va monitoriza activitățile conducerii.

(UPDATE 13:34) Și în Rusia sunt multe probleme, dar nu sunt așa de stringente. Pensia rusă este de două ori mai mare, și nivelul de viață este cu mult mai mare în Rusia, eu cred că asta este cauza principala cauză de schimb a puterii.

(UPDATE 13:29) Nu am nici o idee cine ar putea fi următorul Președinte al Ucrainei, în situația din Ucraina, oricine ar putea  ieși la iveală. Sunt de acord cu oamenii din Maidan în sensul schimbării puterii de vârf a Ucrainei. La putere poate veni un fascist, sau naționalist.

(UPDATE 13:23) Acei ce vor încerca să boicoteze Jocurile Paralimpice de la Soci nu au nici o valoare morală, din cauză că sportivii paralimpici sunt exemplu demn de urmat.

(UPDATE 13:12) Ianukovici nu are viitor pe scena politică. Moartea este cea mai ușoară cale de a elimina președintele legitim de la putere. Dacă el ar fi rămas în țară, ar fi fost omorât. Noi i-am oferit un ajutor pur umanitar. Totul a început de la faptul că Ianukovici nu a semnat Acordul de Asociere cu UE. El a solicitat ca să fie analizat acest Acord din cauza factorilor economici.

UPDATE 13:00) Partenerii noștri din occident au încurajat acțiunile anticonstituționale din Ucraina. Și în acest caz noi suntem răbdători și deschiși pentru colaborare. Noi ne pregătim de summitul G8, dacă partenerii noștri nu vor să vină, atunci să nu vină, transmite UNIMEDIA.

(UPDATE 12:57) Corupția din Ucraina a atins cote maxime. Dacă voi lua decizia de a fi utilizate forțele armate în Ucraina, acestea vor corespunde  normelor internaționale. Noi avem apelul preşedintelui Ianukovici care a cerut acest lucru.

(UPDATE 12:51) Vom acorda ajutor financiar pentru Crimeea, suma și modalitatea concretă vom preciza mai târziu.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *