(video) Protest anti-război la Moscova. 134 persoane reținute

voine
Foto:Poliția arestează o protestatară PC: twimg.com

Câteva sute de persoane au ieșit în centrul Moscovei să protesteze împotriva trimiterii trupelor militare în Crimeea. Poliția rusească nu a întârziat să rețină persoane.

Poliţia a reţinut la Moscova peste 134 de persoane (după unele date se spune că au fost reținute 361 persoane în total) care participau în faţa sediului Ministerului rus al Apărării la o acţiune de protest faţă de o posibilă intervenţie a trupelor ruse în Ucraina, informează RadioConstanța

După cum transmite “OVD-Info”, cel puţin patru autobuze au fost umplute cu protestatari.

Protest anti-război la Moscova PC: captură youtube
Protest anti-război la Moscova PC: captură youtube

Între timp, alte circa 60 de persoane au fost reţinute în Piaţa Manej din capitala rusă, în timpul unei acţiuni de protest faţă de decizia Rusiei de a trimite trupe pe teritoriul Ucrainei.

Amintim că, la 1 martie, Consiliul Federaţiei a aprobat cererea preşedintelui Rusiei, Vladimir Putin, de a folosi un contingent militar rus în Ucraina.

După cum a explicat Vladimir Putin, aceste măsuri sunt necesare pentru apărarea cetăţenilor ruşi aflaţi pe teritoriul ucrainean.

Ulterior, secretarul de presă al şefului statului rus, Dmitri Peskov, a subliniat că aprobarea de către Consiliul Federaţiei a cererii preşedintelui Rusiei nu înseamnă că Vladimir Putin a luat deja decizia trimiterii unor trupe ruse în Ucraina.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *