5 500 de burse la studii în România pentru elevii din Moldova

Foto:Studenți în România PC: social.moldova.org

Ministerul Educatiei din Romania ofera în acest an 5.500 de burse studenților din Republica Moldova, cea ce semnifică cu 500 mai multe decât anul trecut.

Potrivit ministrului Educatiei, 1 500 de burse vor fi acordate elevilor de liceu, iar alte 3.300 de burse sunt pentru studiile superioare ciclul I licenţă. Alte 550 de burse sunt pentru studiile de master, doar pentru deţinătorii diplomei de licenţă din România. Pentru rezidențiat sunt oferite 25 de burse, iar pentru studii de doctorat 125 de burse.

Bursa lunară oferită de statul român va reprezenta echivalentul în lei a 65 de euro pentru licenţă, 75 de euro pentru master şi 85 de euro pentru doctoranzi sau rezidenţi. Totodată, bursierii beneficiază de asistenţă medicală gratuită şi tarif redus la transportul public. De asemnea statul român și cheltuielile de cazare.

Conform prevederilor din Metodologia 2013 – 2014, perioada de depunerea dosarelor pentru studii în România se va face din 22 iulie şi până la 3 august. Absolvenții învățământului liceal din Republica Moldova vor depune actele la consulatele României din Cahul, Bălţi şi Chişinău.

În cazul în care un candidat depune mai multe dosare, acesta este eliminat din concurs.

Mai jos găsești metodologia de şcolarizare pentru cetăţenii din Republica Moldova, dar și din alte state învecinate pentru învăţământul din România. Lista actelor necesare pentru aplicare, repartizarea pe specialităţi şi instituţii de învăţământ, poate fi găsită accesând edu.ro.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *