(video) Artiștii care au cucerit lumea după Eurovision

collage3
Foto:Artiști care au participat la Eurovision

Cei mai mari artiști din lume au cunoscut adevăratul succes după participarea la cel mai spectaculos concurs muzical televizat – Eurovision.

Fiind unul din cele mai populare concursuri muzicale televizate, Eurovision este o rampă de lansare pentru mulți dintre participanți dar în special pentru câștigători. Este și cazul unor nume mari din industria muzicală internațională care au obținut succesul în urma popularității câștigate prin participarea la acest concurs.

#1. ABBA – formația suedeză participă pentru prima dată în 1973, cu piesa Ring- Ring, care devine hit în Suedia dar se plasează doar pe locul 3 la Eurovision. Un an mai târziu, grupul participă la Brighton, Marea Britanie cu piesa Waterloo cu care câștigă detașat.

#2. Celine Dion – deși originară din Canada, a reprezentat Elveția în 1988, la Dublin, Irlanda, câștigând cu piesa „Ne partez pas sans moi”.

#3. Julio Iglesias – a reprezentat Spania, în 1970 cu piesa „Gwendolyne”. Deși s-a clasat pe locul 4, piesa a devenit populară la scurt timp în Spania dar și în alte țări europene și sud-americane. Participarea lui Julio Iglesias la Eurovision a fost prima apariție TV de amploare din cariera artistului.

#4. Johnny Logan – este considerat cel mai de succes artist din istoria Eurovisionului, unii numind-ul „Mister Eurovision”. A câștigat concursul de trei ori pentru Irlanda: în 1980 cu piesa What’s Another Year? ”, în 1987 cu piesa „Hold me now” și în 1992 doar în rol de compozitor cu piesa „Why me”, interpretată de Linda Martin.

#5. Toto Cutugno – câștigă Eurovisionul în 1990 cu piesa „Insieme: 1992”. Unicul cântăreț italian care a reușit să câștige acest concurs.

Sursa: eurovision.tv

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Alina Gîrneț
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *