A fost lansat Concursul Național de Business Planuri pentru Tineri

cbp2014_3
Foto:PC: cbp.antim.org

Asociaţia Naţională a Tinerilor Manageri din Moldova (ANTiM) cu susținerea Fundației ARGIDIUS și a partenerilor locali, organizează în perioada 25 februarie – 12 iunie 2014 ediţia a X-a a Concursului Naţional de Business Planuri pentru Tineri (CBP 2014).

Scopul acestui concurs este de a susține și promova ideile tinerilor care doresc să-și deschidă propria afacere, astfel contribuind la dezvoltarea social-economică a țării noastre. Concursul Național de Business Planuri este destinat tinerilor cu vârsta cuprinsă între 18-35 de ani care doresc să inițieze sau să dezvolte propria afacere. Participanții CBP2014 vor avea posibilitatea de a concura pentru granturi de inițiere a afacerii, vor acumula cunoștințe în elaborarea unui plan de afaceri de succes, vor fi susținuți și ghidați de către mentorii profesioniști, iar finaliștii vor avea șansa să-şi prezinte ideea și capacitățile de antreprenor, investitorilor prezenți la Gala Ideilor de Afaceri.

De asemenea, absolvenții programului sunt beneficiari a susținerii continui din partea consultanților în afaceri, care ii ajute să dezvolte afacerea și să promoveze produsele noi pe piață.

Ediția a X-cea a Concursului va avea următoarele etape:
I etapă – Lansarea concursului și înregistrarea participanților prin înregistrarea online a conceptelor de afacere – 25 februarie 2013- 20 martie 2014,
II etapă – Selectarea a 100 de participanți prin evaluarea conceptelor și intervievarea directă – 25 martie -13 aprilie 2014
III etapă – Cursuri de instruire on line și consultanța mentorilor pentru tinerii de la etapa a doua 45 aprilie – iunie 2014,
IV etapă – Selectarea finaliștilor în baza evaluării planurilor de afaceri elaborate și a prezentărilor orale în fața juriului profesionist – 26 mai -10 iunie 2014,
V etapă – Decernarea a 25 finaliști, care vor primi granturi pentru inițierea sau dezvoltarea afacerii, în cadrul Galei Ideilor de Afaceri – 12 iunie 2014.

Persoanele care vor fi finanțate, precum și cele instruite, vor beneficia de susținere consultativă și informațională post concurs timp de 12 luni. Pentru prima dată la această ediție instruirile vor fi on-line, ceea ce nu necesită deplasarea și prezența în sala pentru a învăța cum să elaborez planul de afaceri.

Valoarea grantului va fi intre 150 mii și 60 mii lei. În total 23 persoane vor fi premiate, iar suma premiilor se ridic la 1750 mii lei. Beneficiile bănești CBP 2014 vor fi împărțite după cum urmează:
Premiul mare – 150.000 lei – 1 persoana
Locul I – 100.000 lei – 5 persoana
Locul II – 80.000 lei – 7 persoane
Locul III – 60.000 lei – 10 persoane

Înregistrarea la CBP2014 are loc prin intermediul website-ului www.cbp.antim.org. Doritorii de a participa la Concurs trebuie să-şi creeze cont personal, prin intermediul căruia îşi vor expune ideea de afaceri. De asemenea, pe website participanţii vor găsi toată informaţia cu privire la regulament, premii, criterii de evaluare.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *