Kosovo introduce, Macedonia scoate viza

Schengen visa in passport
Foto:UE și Republica Moldova se află discuții privind simplificarea regimului de vize. PC: sedna-tour.ru

Kosovo a introdus viza în 87 de state printre care se numără și Moldova, iar un proiect de lege pentru eliminarea vizei în Macedonia a fost aprobat de Guvern.

Kosovo se confruntă cu traficul de ființe umane și migrația ilegală. Din acest motiv s-a decis introducerea regimului de  vize pentru aproximativ 90 de țări. Alături de Rusia și China a fost limitată de libera trecere a graniței și Moldova.

“Gradul de ameninţare pentru securitatea Kosovo, pacea şi stabilitatea internaţională” a fost luat drept criteriu pentru selecţia statelor ale căror cetăţeni vor avea nevoie în viitor de viză pentru a intra în Kosovo.

Cu o săptămână mai devreme, pe data de 26 iunie 2013, Guvernul a aprobat un proiect de lege potrivit căruia moldovenii ar putea circula în Macedonia fără viză. Durata maximă a unei vizite este de 90 de zile. Acestea nu prevăd și dreptul de angajare pe teritoriul țării.

Amintim că pe data de 12 iunie curent a avut loc reuniunea Comitetului Mixt UE – Moldova privind readmisia şi facilitarea regimului de vize. Au fost discutate aspectele practice de implimentarea noilor modificări.

Taguri: ##diez
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *