Forțele Armate ale Ucrainei au primit 100 de buncăre mobile pentru adăpost. Cele mai importante evenimente din a 343-a zi de război

uk
Foto:metinvestholding.com

Astăzi este a 343-a zi de război. În acest material vă prezentăm cele mai importante evenimente care au avut loc în țara vecină și nu doar în legătură cu subiectul invaziei Rusiei pe parcursul acestei zile.

🟣 Premierul israelian Benjamin Netaniahu este gata să medieze tratativele dintre Ucraina și Rusia dacă va primi o astfel de ofertă. El a declarat acest lucru într-un interviu pentru CNN.

Potrivit lui Netaniahu, a fost abordat cu o ofertă neoficială de a deveni mediator la începutul invaziei Rusiei în Ucraina. Cu toate acestea, el a decis atunci să refuze, deoarece era liderul opoziției israeliene și nu al guvernului.

Netanyahu a declarat că acum este gata să ia în considerare oferta de a juca rolul de mediator dacă se va stabili „momentul potrivit și circumstanțele potrivite” pentru aceasta.

„Dacă mi se va cere de către toate părțile implicate, voi lua în considerare, desigur, acest lucru, dar nu insist”, a declarat premierul israelian.

🟣 Polițiștii de frontieră ucraineni din regiunea Donețk au distrus o dronă de atac a armatei ruse. Serviciul de Stat al Gărzii de Frontieră din Ucraina a raportat acest lucru pe Telegram.

„Drona inamică a încercat să se stabilizeze și să-și lanseze muniția. Din fericire, nu a reușit. Gărzile de frontieră au împușcat ținta aeriană folosind arme de calibru mic”, se arată în postare.

🟣 Din cauza bombardamentelor constante ale militarilor ruși, în Herson au rămas doar aproximativ 20 % din populație. Acest lucru a fost raportat de ofițerul de presă al comandantului Herson, Dmâtro Pletenciuk, în timpul unui briefing de presă, scrie unian.net.

„În momentul de față, doar aproximativ 20 % din populație a rămas în Herson. Asta înseamnă mai puțin de 60 000 de persoane. Înainte de invazie, aici locuiau aproximativ 333 000 de oameni”, a declarat ofițerul de presă.

🟣 Forțele Armate ale Ucrainei au primit 100 de buncăre mobile pentru adăpost de la Metinvest.

Adăpostul, care poate fi utilizat de șase soldați în același timp, este echipat cu un aragaz de câmp, care le permite să se încălzească, să încălzească mâncarea și să își usuce hainele. Capsula are comunicații aeriene și rafturi pentru arme, precum și ieșiri principale și de urgență spre suprafață. Este nevoie de aproape două tone de oțel Metinvest pentru a produce un singur adăpost, iar pentru realizarea acestuia sunt necesare 165 de ore de muncă.

🟣 Ucraina cere Austriei mijloace de luptă împotriva dronelor, autospeciale destinate pompierilor și ambulanțe.

Potrivit unian.net, Zelenski a declarat acest lucru în cadrul unui briefing de presă cu președintele austriac Alexander van der Bellen la Kiev.

🟣 Militarii ruși au bombardat regiunea Cernihiv. După ce o mină a căzut în beciul unei case de locuit, trei oameni au murit și încă unul a fost rănit.

Potrivit Comandamentului Operațional Nord, armata rusă a bombardat satul Eline.

🟣 În Starobilsk, regiunea Luhansk, autoritățile ruse îi obligă pe oameni să trimită copiii cu vârste mai mari de șase ani la așa-numitul Corp al cadeților cazaci. Ei sunt obligați să facă acest lucru pentru ca să primească o presupusă „educație patriotică adecvată”.

Potrivit Statului Major General, persoanele care refuză să își trimită copiii în acest corp de armată sunt amenințate cu decăderea din drepturile părintești.


Amintim că primele raportări despre consolidarea trupelor ruse la granița cu Ucraina au început în octombrie 2021, iar în decembrie 2021, Rusia a cerut ca NATO să nu se mai extindă niciodată spre est, în special să nu includă Ucraina în componența sa. SUA și NATO nu au fost de acord cu astfel de cereri. În februarie 2022, Vladimir Putin a recunoscut „independența” regiunilor Luhansk și Donețk. Rada Supremă a cerut comunității internaționale să nu recunoască această decizie. Între timp, Putin a aprobat folosirea trupelor ruse în străinătate, iar în data de 24 februarie, Rusia a atacat Ucraina, menționând că începe o „operațiune specială” de eliberare. De atunci, în țara vecină a început un război care durează până în prezent.

Echipa #diez transmite situația din țara vecină în fiecare zi, cronologia evenimentelor care s-au întâmplat până la ziua de astăzi o puteți vedea aici!

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine