La Chișinău va fi vernisată o expoziție care va putea fi audiată și va solicita stimularea simțului olfactiv al vizitatorilor

34
Foto:LUTNITA

Galeria de artă contemporană „Lutnița” te invită la vernisajul unei expoziții în cadrul căreia vor fi expuse lucrările următorilor artiști: Anca Munteanu Rîmnic, Doina Mardari, Lilia Dragneva, Lucia Macari, Navid Nuur, Adrian Ghenie, Mark Verlan, Pavel Brăila și Vasile Rață. Lansarea expoziției are loc vineri, 3 februarie 2023, începând cu ora 17.00.

Expoziția în care vizitatorii sunt introduși de partea audio a lucrării „Pâlnia” este compusă dintr-o selecție de proiecții ale unor performance-uri executate în mod special pentru camera de luat vederi. Vernisajul se va încheia cu lucrarea Forest with no view, care solicită vizitatorului stimularea simțului olfactiv. În acest fel, expoziția propune publicului o experiență stimulatoare pe mai multe planuri.

Lucrările artiștilor din Republica Moldova, România, Olanda și Germania explorează tematici precum: conflictualitatea dintre identități, întâlnirea dintre poli opuși și transformarea acestora în urma interacțiunii sau corespondența dintre mai multe discursuri artistice.

Cu toate că fiecare dintre operele expuse își propune să evidențieze o anumită idee specifică, unite într-o expoziție, lucrările sunt o reflecție asupra conflictului și a transformării, a spațiului și a timpului, a identității și a limbajelor.

Expoziția va fi deschisă pentru public în perioada 3 februarie – 19 martie 2023. Vernisajul va avea loc în incinta galeriei „Lutnița”, situată pe strada Alexei Șciusev 63 din Chișinău.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine