La FET-UTM a fost deschis Laboratorul de comunicații satelitare – GILAT

119-2048×1367

La Facultatea Electronică și Telecomunicații a Universității Tehnice a Moldovei, cu susținerea companiei „GILAT SATELLITE NETWORKS”, au fost deschise o sală de curs și un Laborator de comunicații satelitare – GILAT, dotat cu tehnologie de ultimă generație în domeniu.

Dotat cu echipamente moderne performante, noul laborator oferă oportunități de studiu și experimente practice în domeniul comunicațiilor satelitare, contribuind la ridicarea nivelului de pregătire a tinerilor specialiști în cadrul Facultății Electronică și Telecomunicații.

La evenimentul de inaugurare au fost prezenți Adi Sfadia – CEO Gilat Satellite Networks, Gil Benyamini– CFO Gilat Satellite Networks, Aharon Mullokandov – SVP R&D Gilat Satellite Networks, directorul general Î.C.S. „GILAT SATELLITE NETWORKS” S.R.L. – Alexandru Andronic; rectorul UTM – prof. univ., dr. hab. Viorel Bostan, prorectorul pentru Digitalizare – Dinu Țurcanu, prorectorul pentru Cercetare – prof. univ., dr. hab. Vasile Tronciu, șefa departamentului Telecomunicații și Sisteme Electronice – conf. univ., dr. Lilia Sava, cadre didactice din cadrul FET-UTM.

Cu această ocazie, rectorul UTM, prof. univ., dr. hab. Viorel Bostan a apreciat dotarea tehnică și valoarea practică a noului laborator, mulțumind companiei „Gilat Satellite Networks” pentru încredere și susținere și încurajându-i pe studenți să învețe sârguincios, pentru a avea posibilitatea să se angajeze în companii de talie mondială, cum este „Gilat Satellite Networks”.

Studenții vor fi implicați în programe de instruire cu mentorare din partea companiei „Gilat Satellite Networks”, ajutându-i să-și dezvolte abilitățile tehnice în sfera acestei industrii de perspectivă.

La finalul discuțiilor, rectorul UTM domnul Viorel Bostan a oferit diplome oaspeților pentru pentru suport și contribuție către Universitate în dezvoltarea industriei IT și formarea tinerilor specialiști.

UTM exprimă gratitudinea față de partenerii „Gilat Satellite Networks” pentru susținerea instruirii și promovarea domeniului comunicațiilor satelitare în Moldova.

Acest material a fost scris și redactat de echipa UTM. Informațiile prezentate în acest material nu reflectă nici într-un mod opiniile echipei #diez. 

Taguri: #PromoUTM
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine