S-a stabilit cum vor evolua țările în cele două semifinale ale Eurovision 2023. Moldova va participa în prima semifinală

eurovison3
Foto:eurovision.tv

S-a stabilit cum vor evolua țările în cele două semifinale ale Eurovision Song Contest 2023. Astfel, Republica Moldova va participa în prima semifinală, care se va desfășurat pe 9 mai, la Liverpool, Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord.

În prima semifinală Moldova va concura alături de alte 14 țări, printre care Serbia, Portugalia, Croația și Israel.

Sursă imagine: eurovision.tv

A doua semifinală va avea loc pe 11 mai și în cadrul acesteia, vor evolua 16 țări, printre care România, Austria, Cipru și Armenia.

Sursă imagine: eurovision.tv

Amintim că pe 28 ianuarie, s-a desfășurat etapa audierilor live ale pieselor muzicale admise în concursul pentru selecția națională Eurovision Song Contest 2023. Primii 10 artiști care au acumulat cel mai mare punctaj au trecut în Etapa Finală din 4 martie, cu un show complet, care va include conceptul coregrafic și costumele scenice.

Concurentul sau formația care va acumula cel mai mare punctaj, ne va reprezenta țara la Liverpool, unde se va desfășura Etapa Internațională a concursului muzical Eurovision Song Contest 2023.


Vedeți aici lista celor 10 piese desemnate pentru a concura în finala Eurovision Moldova 2023.

Numărul de puncte pe care le-a obținut fiecare participat pot fi vizualizate în acest material.

În acest material, puteți vedea care sunt piesele care au intrat în concurs pentru a ne reprezenta țara la Eurovision Song Contest 2023.

Amintim că două piese au fost descalificate din concursul Eurovision, etapa națională. Potrivit unui comunicat emis de Teleradio Moldova, s-a depistat că acestea încalcă regulamentul.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Ana Mărgineanu
Comentarii
  • Știri pentru tine