Cine îi va acorda azil politic lui Edward Snowden?

Getty-Images-NSA-Edward-Snowden-170248179_620x350
Foto:Nu se știe unde va ajunge Edward Snowden. PC: cbsnews.com

Fostul consultant CIA Edward Snowden a solicitat azil politic în 21 de ţări din toată lumea. Printre Statele Uniunii Europene solicitate se numără Germania şi Franţa.

Snowden a solicitat azil politic și în Rusia. Președintele Vladimir Putin, a  declarat că pentru a fi acceptat, există o singură condiție: „Dacă Snowden vrea să rămână aici, el trebuie să înceteze activitățile sale menite să provoace daune partenerilor noștri americani.”

Polonia deja a refuzat cererea lui Snowden. “A sosit o cerere care nu respectă condiţiile formale ale unei cereri de azil. Şi chiar dacă le-ar fi respectat, nu i-aş fi dat o recomandare pozitivă”, a declarat  ministrul polonez de Externe, Radoslaw Sikorsk. Edward a fost refuzat și de India, Brazilia. Potrivit euronews, doar Venezuela i-ar putea acorda azil. Președintele Maduro a spus că Snowden are nevoie de protecția întregii lumi.

Wikileaks.org a anunțat că azil politic a fost cerut de la: Austria, Bolivia, Brazilia, China, Cuba, Finlanda, Franța, Germania, India, Italia, Irelanda, Olanda, Nicaragua, Norvegia, Polania, Rusia, Spania, Elveția, Venezuela, Ecuador și Islanda. În prezent fugarul se află într-un aeroport din Moscova. Statele Unite îl acuză pe Snowden de spionaj.

Iată și o hartă de la Washington Post, care vizualizează mai bine lista țărilor la care s-a adresat Snowden pentru azil politic.

Deocamdată doar Bolivia și Venezuela au luat în considerare cererea lui Snowden. PC: Max Fisher, Washington Post.
Deocamdată doar Bolivia și Venezuela au luat în considerare cererea lui Snowden. PC: Max Fisher, Washington Post.
Taguri: ##diez
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *