(foto) Inspirație și motivație pentru elevi la ”Too cool for school”

IMG_0036
Foto:Organizatorii și speakerii de la evenimentul ”Too cool for school”

CUBO a decis să inspire școlarii prin evenimentul ”Too cool for school”, opt tineri școlari au împărțit istoriile sale de succes, au dat sfaturi și exemple pentru colegii să de la școală.

Unul din organizatorii evenimentului, Vlad Caluș, a împărtășit cu #diez, că necesitatea acestui eveniment a venit din cauză că elevii în zilele de azi sunt subestimați. Oportunitățile pentru studenți sunt mai accesibile, însă elevii sunt deseori neinformați despre posibilitățile sale. Evenimentul vine cu ideea să inspire elevii la acțiune, și să creeze efectul unui bulgăre de zăpadă. Vlad a spus că cu siguranță vor mai fi organizate diferite evenimente pentru elevi.

Vlad Caluș
Vlad Caluș

Evenimentul a adunat în jur de o sută de tineri din diferite școli. Speakerii au fost Olga Bostan, Nika Pascaru, Alex Streleţ, Axenti Aura, Maria Chistol, Vlad Dobrovan, Dionis Nipomici, Cristina Postolachi, Adrian Pleşca.

Speakerii și organizatorii evenimentului
Speakerii și organizatorii evenimentului

Ioana Isac a fost moderatorul acestui eveniment, ea ne-a împărtășit că se bucură să vadă elevi care sunt motivați să facă o schimbare în societate. Aceștia i-au adus aminte de anii săi de școală, ea crede că inspirația care apare în mediul elevilor va fi generatorul schimbării în societate, și ar dori să mai participe la astfel de evenimente nu doar ca moderator da ca și speaker.

Ioana Isac
Ioana Isac

Simpli participanți în mare parte au rămas mulțumiți de eveniment, Arcadie Grosu, care este în anul 1 la facultate, a spus că aceste eveniment a fost organizat foarte fain, și trebuie cât mai des organizate astfel de evenimente. Ele pot arăta tinerilor elevi care sunt oportunitățile și locurile unde ei pot acumula experiență.

Arcadie Grosu
Arcadie Grosu

Poetul și bloggerul Ronin Terente, a spus că este foarte faină inițiativa, el la această vârstă nu știa despre astfel de oportunități, și generația de tineri de amu trebuie informată, e bine că oamenii fac ceva bun și util în loc să piardă timp pe ocupații negative.

Studenții au apreciat inițiativa elevilor
Studenții au apreciat inițiativa elevilor

Cristina Postolachi este tânăr antreprenor, ea are doar 17 ani dar deja își vinde modele de uniformă școlară. Ea a zis că inițiativa este faină, există deficit de informație pentru elevi. Ea speră că vor mai fi astfel de evenimente, deoarece ele sunt foarte importante pentru elevi.

Cristina Postolachi
Cristina Postolachi

Ludmila Perciun, o elevă de la școală din Chișinău a spus că acest eveniment te face să te simți mai inferior, elevii sunt deja inspirați. Ea însă ar mai veni la așa evenimente și speră că se vor mai organiza

Ludmila Perciun
Ludmila Perciun

Un alt speaker, Vlad Dobrovan, a spus că astfel de evenimente sunt extrem de necesare pentru elevi, tinerii sunt puțin valorificați în societate, și astfel de acțiuni îi fac auziți.

Vlad Dobrovan
Vlad Dobrovan
IMG_0001
Participanții care au împărțit istoriile sale
IMG_9866
Organizatorii au încercat să informeze elevii despre posibilități
IMG_9871
Auditoriul asculta cu interes
IMG_9900
Fiecare din participanți avea sfaturi pentru elevi
IMG_9905
Spectatorii au dat un șir de întrebări și sugestii
IMG_9916
Atmosfera a fost una relaxantă și veselă
IMG_9938
Mulți elevi făceau notiție la cele auzite
IMG_9943
Istoriile au fost diferite, fiecare din speakeri încercând să aducă un mesaj elevilor
IMG_9948
Ioana Isac și Alex Streleț
IMG_9954
Axenti Aura
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *