(foto) „O versiune mult mai evoluată a speciei noastre.” Portrete fotografice care par a fi desprinse dintr-un nou film „Star Wars”

Foto:CNN

Aceste portrete fotografice par a fi imagini desprinse dintr-un nou film Star Wars, dar sunt de fapt viziunea artistului și graficianului ivorian Eric Adé Tanauh.

Sub pseudonimul Rickii Ly, Tanauh îmbină trăsăturile oamenilor și ale extratereștrilor pentru a crea așa-numitele humaliens – personaje din alte lumi care se definesc prin gâturi și brațe exagerat de lungi.

Termenul humaliens a venit de la un poet de pe Instagram pe care artistul îl admiră foarte mult, scrie CNN. Scriitorul Rune Lazuli a inventat termenul care semnifică „jumătate om, jumătate cosmos” pentru a defini dualitatea fizică și spirituală a ființelor umane. Tanauh a adaptat definiția lui Lazuli pentru a se potrivi cu sensibilitățile sale stilistice. El descrie humaliens ca fiind o versiune mai evoluată a oamenilor, care trăiește într-o galaxie apropiată.

Artistul, în vârstă de 28 de ani, se inspiră din mișcarea artistică cunoscută sub numele de Afrofuturism, o estetică culturală și o filosofie a științei și istoriei care explorează intersecția culturii diasporei africane cu știința și tehnologia. Deși mișcarea există încă de la sfârșitul secolului al XX-lea, ea a cunoscut o renaștere recent, în urma apariției filmului Black Panther.

Lucrările lui Tanauh sunt create prin intermediul unor fotografii ale unor modele pe care le editează. Întrucât nu a studiat niciodată fotografia în mod formal, cea mai mare parte a educației sale despre această disciplină se datorează unor simple tutoriale de pe YouTube.

Sursă: CNN
Sursă: CNN
Sursă: CNN
Sursă: CNN
Sursă: CNN
Sursă: CNN
Sursă: CNN
Sursă: CNN

Lucrările prezintă predominant femei ca modele pentru Humaliens.

Artistul a afirmat că femeia africană este un simbol al vieții, al bunătății, al grației și al frumuseții, iar în opinia sa, femeile sunt mult mai diverse decât bărbații.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine