În cadrul campaniei „Biblioteca de sub brad” au fost colectate peste 2 000 de cărți din diverse domenii

324437783_3479786652251217_7670109310565863913_n
Foto:Guvernul Republicii Moldova

În perioada campaniei „Biblioteca de sub brad” lansată de Guvernul Republicii Moldova sute de oameni au venit să aducă literatură și colecții întregi de cărți cu povești, cărți despre istorie, beletristică, memorialistică, atlase tematice, sau enciclopedii, se arată într-un comunicat transmis de Guvernul Republicii Moldova.  

Elevii unor licee din capitală și din suburbii, dar și mulți angajați ai ministerelor și agențiilor subordonate executivului, s-au alăturat campaniei fiind convinși de faptul că lectura are un rol important în educarea tinerilor și îi ajută să-și dezvolte gândirea și imaginația.

De asemenea, prim-ministra Republicii Moldova, Natalia Gavrilița, a contribut la această campanie și a adus mai multe cărți pentru copii și adolescenți. „Am completat numărul cărților adunate în cadrul campaniei cu un set de literatură care a marcat primii ani din viața copilului meu – povești și întâmplări ale celor mai îndrăgiți eroi, dar și cărți pe care le-am considerat utile pentru copii. Sunt mândră că o astfel de inițiativă a reușit să adune atât de mulți oameni. Pe această cale, aduc sincere mulțumiri tuturor copiilor și adulților care s-au alăturat campaniei”, a declarat Natalia Gavrilița.

Lucrările literare colectate în cadrul campaniei vor ajunge pe rafturile câtorva biblioteci școlare din mai multe localități ale țării, dar și la un spital pentru copii. 

  

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine