(vox) Țările în care doresc să călătorească tinerii după liberalizarea regimului de vize

collage
Foto:Germania și Franța în topul preferințelor studenților

Studenții și-au exprimat preferințele în ceea ce privește destinația preferată de călătorie, într-un mic chestionar, realizat de echipa #diez.

Posibilitatea de a călători în statele Uniunii Europene fără vize va oferi multe avantaje moldovenilor, dar în special tinerilor. Fiind întrebați care ar fi prima țară din Uniunea Europeană pe care și-a dori să o viziteze după liberalizarea regimului de vize, preferințele studenților au fost diverse.

Au fost chestionați 45 de studenți din cadrul Universității de Stat cu vârste cuprinse între 19 și 23 ani. Aceștia și-au motivat alegerea prin faptul că și-ar dori să cunoască mai bine cultura statelor alese, limba, obiceiurile, să viziteze unele obiective turistice sau datorită rudelor care se află în țările respective. Germania, România și Franța conduc detașat topul, au fost însă și studenți care nu și-au exprimat nici o preferință, motivând că nu doresc să călătorească nicăieri.

1391855_1400254823542019_154303618_n

 

„Vreau să merg în România pentru a urmări un meci al echipei Dinamo. Este un vis de-al meu. Aș vrea de asemenea să vizitez castelul Bran dar și să-mi revăd rudele care locuiesc acolo”, a afirmat Varvara Berdianu, una din studentele chestionate.

 

UE

Taguri: #vox
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Alina Gîrneț
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *