Forum româno-moldovean consacrat educației are loc astăzi la Chișinău

p2416_memb
Foto:PC: ASM

Forumul moldo-român „Promovarea participării comune la programele europene în domeniul științei și educației” se desfășoară astăzi, la Chișinău, cu participarea premierilor din România și Moldova, Victor Ponta și, respectiv, Iurie Leancă.

De asemenea, este așteptată și prezența comisarului european pentru cercetare, inovare și știință, Máire Geoghegan-Quinn.

Evenimentul are drept scop întărirea capacităților comune de accesare a fondurilor europene din domeniul cercetare-dezvoltare. La forum vor participa directori ai instituțiilor de cercetare din România și Republica Moldova, rectori ai instituțiilor superioare de învățământ din ambele țări, reprezentanți ai legislativului și membri ai guvernului, în total fiind prevăzuți 200 participanți.

Forumul este organizat de Academia de Științe a Moldovei în parteneriat cu Ministerul Educației al Republicii Moldova, cu Ministerul Educației Naționale din România și Academia Română.

Victor Ponta va avea de asemenea vineri o întrevedere cu Iurie Leancă, în cadrul căreia cei doi prim-miniștri vor discuta despre proiectele din domenii cum sunt securitatea energetică, educație, transport, serviciul medical SMURD, infrastructură. Cei doi demnitari vor aborda în același timp agenda europeană a Republicii Moldova.

Ultima vizită a lui Victor Ponta în Republica Moldova a avut loc la 27 august 2013, când au fost lansate lucrările de construcție a gazoductului Iași-Ungheni.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *