De Crăciun, în capitală se va desfășura festivalul „Colindăm din sat în sat”. Acesta va valorifica tradițiile țării noastre

Foto:Facebook/Cncppci Chisinau

Prima ediție a Festivalului național al tradițiilor și obiceiurilor de iarnă „Colindăm din sat în sat”, se va desfășura pe 25 decembrie în Scuarul Palatului Național „Nicolae Sulac”, începând cu ora 15.00. La manifestare vor participa numeroase formații folclorice din întreaga țară.

Festivalului are drept scop readucerea în spațiul public din Chișinău atmosfera sărbătorilor de iarnă, prin datinile specifice poporului nostru.

„Vă așteaptă un spectacol cu jocuri și măști zoomorfe, colinde și urături. Evenimentul va pune în valoare obiceiul de Crăciun <Colindatul de ceata bărbătească>, inclus în lista reprezentativă UNESCO a Patrimoniului Cultural Imaterial al Umanității”, menționează Ministerul Culturii pe pagina sa de Facebook.

Festivalul tradițiilor și obiceiurilor de iarnă este organizat de Centrul Național de Conservare și Promovare a Patrimoniului Cultural Imaterial, sub egida Ministerului Culturii al Republicii Moldova.

Menționăm că evenimentul se va desfășura în cadrul Târgului Colindătorilor, organizat de Guvernul Republicii Moldova în perioada 23 decembrie 2022 – 7 ianuarie 2023.

Sursă: Facebook/Cncppci Chisinau
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine