(foto) Lucrări semnate de Claude Monet, Vincent van Gogh și alții. Cum arată iarna în 10 cele mai faimoase picturi

pictura-3
Foto:artst.org

Sezonul de iarnă vine cu un farmec aparte, în special atunci când se lasă zăpada. Cele mai comune culori pe care le veți găsi în timpul iernii sunt albastrul și gri. Aceste culori sunt create de reflexia luminii pe suprafețele acoperite cu zăpadă. Cele mai multe dintre aceste culori au o senzație de rece pentru că nu sunt la fel de energice precum nuanțele calde.

Asociem culorile de iarnă cu diferite emoții precum nostalgia, răceala și moartea. Totuși, iarna ne poate face să simțim căldură și bucurie, în special atunci când se apropie sărbătorile mult-așteptate. Culoare iernii oferă pomii de Crăciun, decorațiunile, portocalele, Moș Crăciun și nu în ultimul rând familia și oamenii dragi adunați la masă.

Dacă tot vorbim atât de mult despre culori, arts.org a selectat 10 dintre cele mai celebre picturi despre iarnă realizate de-a lungul timpului, pe care vă lăsăm să le admirați mai jos.

Vânătorii în zăpadă – Pieter Bruegel the Elder

Sursa: artst.org

„Vânătorii în zăpadă” a fost realizată în anul 1565 și face parte dintr-o serie de picturi care descriu diferite anotimpuri ale anului, dintre care cinci au supraviețuit. Acest scenariu are loc în toiul iernii, în decembrie/ianuarie.

Marea de gheață – Caspar David Friedrich

Sursa: artst.org

„Marea de gheață”, (1823–1824), este o pictură în ulei care înfățișează un naufragiu în Arctica. Înainte de 1826, această imagine era cunoscută sub numele de „Marea Polară”. Scena prezintă un naufragiu în mijlocul unei calote de gheață sparte, cu fragmente îngrămădite după ciocnire. Gheața a format un mausoleu monolit, sau dolmen, cu margini proeminente spre cer.

Magpie – Claude Monet

Sursa: artst.org

„Magpie” este o pictură de peisaj în ulei pe pânză de Claude Monet pictată în timpul iernii 1868-1869 lângă satul Étretat din Normandia. Magpie este unul dintre cele aproximativ 140 de peisaje de zăpadă ale lui Monet, create în 1869, și este cea mai mare lucrare a lui din categoria „peisaj de iarnă”.

Vânătoarea de vulpi – Winslow Homer

Sursa: artst.org

„Vânătoarea de vulpi” este o pictură în ulei pe pânză din 1893 de Winslow Homer, care a fost creată în studioul său din Prouts Neck, Maine, în timpul iernii anului 1893. Este cea mai mare lucrare a sa. A fost supranumită „cea mai mare imagine darwiniană a lui Homer” și arată o vulpe care caută hrană în zăpada groasă, care este urmărită de ciobi împinși la prădare de foame.

Patinatori în Bois de Boulogne – Pierre-Auguste Renoir

Sursa: artst.org

Este o pictură de peisaj în ulei pe pânză din iarna anului 1868 a artistului francez Pierre-Auguste Renoir. Se crede că lui Renoir nu i-au plăcut temperaturile reci, astfel că acesta este una dintre picturile sale rare de iarnă.

Grădina sub zăpadă – Paul Gauguin

Sursa: artst.org

Paul Gauguin a avut o viață ciudată și nu a fost recunoscut ca un pictor celebru decât după moartea sa în 1903. De-a lungul carierei sale, a creat numeroase lucrări în care a folosit tonuri întunecate, grele pentru a crea un sentiment de agresivitate și vitalitate în multe dintre ele. Cu toate acestea, în primii săi ani a pictat multe scene în stil impresionist, printre care se numără și lucrarea de mai sus.

După-amiază târziu, New York, iarna, 1900 – Frederick Childe Hassam

Sursa: artst.org

Este o lucrare în ulei pe pânză de Hassam care a fost finalizată în 1900. Este una dintre numeroasele vederi ale orașului New York pe care le-a pictat Hassam.

Diligența în zăpadă – Gustave Courbet

Sursa: artst.org

„Diligența” este un fel de autocar, așa cum se arată mai sus, prăbușit în zăpadă. Intitulat inițial „Naufrage dans la Neige” (Naufragiu în zăpadă), titlul a fost schimbat uneori în „Montagnes du Jura”. Se crede că lucrarea se bazează pe un eveniment adevărat observat de Courbet într-o excursie de vânătoare în Pădurea Livier din Haut Jura, o regiune din estul Franței.

Zăpadă la Louveciennes, 1878 – Alfred Sisley

Sursa: artst.org

Sisley a creat multe imagini de iarnă, inclusiv „Zăpadă la Louveciennes”, care înfățișează un drum acoperit de zăpadă care dispare în depărtare și în care apare o singură siluetă minusculă. Peisajul rural în timpul iernii avea o atracție specială pentru Sisley, al cărei temperament solitar era foarte potrivit pentru a înfățișa tristețea și disperarea naturii.

Peisaj cu zăpadă – Vincent van Gogh

Sursa: artst.org

Eeste o pictură de Vincent van Gogh care a fost finalizată în 1888 și se spune că este una dintre primele sale lucrări după mutarea în Arles. A părăsit Parisul la mijlocul lunii februarie 1888 pentru a scăpa de întunericul iernii orașului și s-a mutat la Arles.

Van Gogh a pictat cel puțin douăsprezece peisaje înzăpezite atât în ulei, cât și în acuarelă, între 1882 și 1889. La momentul acestei lucrări, zăpada tocmai începuse să se topească și se observă vegetația de iarnă.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Elena Baranov
Comentarii
  • Știri pentru tine