Vom avea tarife mai mici. ANRE a aprobat prețuri noi pentru energia electrică furnizată consumatorilor

factură lumină (1)
Foto:diez.md

Astăzi, 8 decembrie 2022, Consiliul de Administrație al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a examinat și aprobat, în ședință publică extraordinară, prețurile reglementate pentru energia electrică furnizată de furnizorii serviciului universal și de ultimă opțiune.

Astfel, în urma analizei datelor prezentate de furnizori, au fost aprobate următoarele prețuri reglementate de furnizare a energiei electrice de către Î.C.S. „Premier Energy” S.R.L., diferențiate în funcție de punctele de delimitare sau locurile de consum ale consumatorilor finali.

Prin urmare, consumatorii „Premier Energy” vor achita un tarif de 4,62 lei/kWh, în loc de 5,91 lei/kWh.

Consumatorii „Furnizarea Energiei Electrice Nord” vor achita un tarif 4,65 lei/kWh, în loc 5,60 lei/kWh.

Prețurile reglementate pentru furnizarea energiei electrice, care au fost aprobate în ședința de azi vor fi aplicate începând cu data de 8 decembrie 2022.

Suplimentar, consumatorii casnici de energie electrică vor primi compensații în funcție de gradul de vulnerabilitate atribuit de guvern.

Amintim că pe 5 decembrie Comisia pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova (CSE) a emis o decizie care obligă ANRE să aprobe noi tarife pentru energia electrică. Decizia CSE a fost luată în urma negocierilor care au fost purtate cu regiunea transnistreană și în urma cărora s-a ajuns la compromisul de a oferi tot gazul livrat de către Gazprom malului stâng, iar în schimb, malul drept urmează să primească energie electrică de la Centrală de la Cuciurgan.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine