Maia Sandu a fost premiată pentru „eforturile sale de a promova valorile democratice”, de către Institutul Național Democratic din SUA

FotoJet (1)
Foto:www.ndi.org

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu a fost premiată cu distincția „Madeleine K. Albright” pe 6 decembrie, de către Institutul Național Democratic din SUA (NDI) pentru „eforturile sale de a promova valorile democratice”.

Distincția a mai fost oferită și președintelui ucrainean Volodâmâr Zelenski, „în numele poporului ucrainean”, iar președintei Maia Sandu, președintei Slovaciei, Zuzana Čaputová, și premierei lituaniene Ingrida Simonyt, pentru „eforturile de a promova valorile democratice”.

Institutul Național Democrat este o organizație non-profit, care lucrează pentru a sprijini și întări instituțiile democratice din întreaga lume prin participarea cetățenilor, deschidere și responsabilitate în guvern. NDI sprijină instituțiile și practicile democratice din fiecare regiune a lumii de mai bine de 30 de ani.

Pentru prima dată, în acest an, Premiul Pentru Democrației poartă numele lui „Madeleine K. Albright”, prima secretară de stat al Statelor Unite, fostă ambasadoare a SUA la ONU și cea care a condus Institutul Național pentru Democrație.

ndi.salsalabs.org

Amintim că, președinta Maia Sandu se află în SUA în perioada 5-7 decembrie, într-o vizită de lucru. Până în prezent, Maia Sandu a participat la Conferința Internațională Anticorupție, în cadrul Summitului pentru Democrație, a avut întrevederi bilaterale și s-a întâlnit cu reprezentanții diasporei moldovenești din Statele Unite.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine