(doc) Uzina Metalurgică din Râbnița primește autorizație. Comisia pentru Situații Excepționale a emis o nouă decizie

CSE (2)
Foto:gov.md

Comisia pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova (CSE) a emis o nouă decizie astăzi, 5 decembrie. Potrivit documentului aprobat, Uzina Metalurgică din Râbnița urmează să primească autorizație până la 31 decembrie 2022. O altă prevedere ține de ANRE, care urmează să aprobe noi tarife pentru energia electrică.

De asemenea, din fondul de intervenție al Guvernului urmează să fie oferite mai multe alocații financiare în scopul acoperirii costurilor de funcționare a centrelor de plasament temporar pentru persoane refugiate.

O altă prevedere din document ține de permiterea importului pe teritoriul vamal al Republicii Moldova
a păcurii (pe anumite poziții tarifare) achiziționate de SA „Termoelectrica” inclusiv importate de către alți agenți economici în favoarea SA „Termoelectrica” și în baza contractelor de achiziții confirmate de către aceasta, cu mijloace de transport auto, inclusiv prin punctele de trecere a frontierei de stat moldo-ucrainene Mirnoe-Tabaki, Vulcănești-Vinogradovka și Giurgiulești-Reni.

Întregul document aprobat îl puteți consulta mai jos.

 

E de menționat că tot astăzi viceprim-ministrul Andrei Spînu a declarat în cadrul unei conferințe de presă că CSE va emite o decizie prin care ANRE va trebui să revadă tariful pentru energia electrică. În urma revizuirii, tariful ar urma să fie redus cu 25 %, respectiv ar urma să coste în jur de 4 lei. Tot el a confirmat și faptul că Uzina Metalurgică din Râbnița va primi autorizație, aceasta fiind o parte din compromisul la care au ajuns autoritățile din Moldova în negocierile cu Tiraspolul.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Elena Baranov
Comentarii
  • Știri pentru tine