Studenții Facultății de Drept a USM se implică în activitățile de combatere a bullyingului în școli

1-4

În contextul „Zilei Internaționale împotriva violenței și bullyingului în școli”, studentele anului II a Facultății de Drept USM, Ana-Maria Șoitu și Daria Tonu, au suținut o lecție de educație juridică pentru elevii Liceului Teoretic „Mihai Viteazul” din orașul Chișinău, cu genericul „Bullying-ul în școli și mediul online”.

Scopul evenimentului este de a spori nivelul de sensibilizare și conștientizare a elevilor privind fenomenul bullyingului, precum și de a informa tinerii despre abordarea juridică a acestui flagel, inclusiv despre măsurile de protecție și de prevenire prevăzute de lege în acest domeniu.

Tinerilor li s-a explicat cum să distingă bullyingul de alte forme de violență în școală; ce este cyberbullyingul; care sunt consecințele acestor fapte; cum să prevină violența în mediul educațional și care sunt mecanismele juridice de protecție contra bullyingului și cyberbullyingului. 

De asemenea, elevii au fost îndemnați să dea dovadă de comportament respectuos față de colegi şi profesori, să îşi controleze limbajul pe rețelele de socializare, să manifeste o atitudine civică şi să aibă încredere în justiţie, care este una protectivă, și nu represivă. 

Participanții au adresat întrebări studentelor, și-au expus propriile trăiri și viziuni asupra fenomenului de bullying și au completat un chestionar vizând recunoașterea „Tipurilor și formelor  de manifestare a bullyingului”.

Astfel de lecții de educație juridică, cu implicarea studenților, sunt organizate constant de către Departamentul Drept penal al Facultății de Drept a USM, în contextul realizării disciplinei Delincvența juvenilă. 


Acest material a fost scris și redactat de echipa USM. Informațiile prezentate în acest material nu reflectă nici într-un mod opiniile echipei #diez.

Taguri: #PromoUSM
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine