Andrei Spînu: „Pentru prima data, malul drept nu mai este dependent de gazul livrat de Gazprom”

energie-electrica
Foto:PC: curentul.md

SA Energocom a semnat contractul de livrare a energiei electrice cu MGRES pentru luna decembrie. Este analizată opțiunea extinderii contractului pentru perioada ianuarie – martie 2023 pentru a asigura toată țara cu electricitate.

Așadar, pentru luna decembrie vom primi aproximativ 204 000 MW. Prețul stabilit este de 73 de dolari. Andrei Spînu a precizat că această cantitate, împreună cu contractele bilaterale din România, e suficientă pentru tot consumul malului drept.

Autoritățile informează că MoldovaGaz va livra 5,7 milioane de metri cubi de gaz pe zi malului stâng, inclusiv MGRES.

Potrivit viceprim-ministrului Andrei Spînu, CSE și ANRE urmează să decidă referitor la reducerea tarifului la energia electrică. Cetățenii vor plăti mai puțin pentru electricitate.

„Această contract este un compromis rezonabil pentru a asigura cetățenii de pe ambele maluri ale Nistrului cu energie electrică și gaz. Malul drept va utiliza gazul din rezerva pe care am acumulat-o. Pentru prima data, malul drept nu mai este dependent de gazul livrat de Gazprom”, a declarat ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale al Republicii Moldova, Andrei Spînu.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine