Mai multe ambasade ale Ucrainei din lume au primit colete cu sânge și ochi de animale. Ce spun autoritățile ucrainene

ucraina ambasada
Foto:unsplash.com

Ministerul Afacerilor Externe al Ucrainei a informat că ambasadele și consulatele ucrainene din mai multe țări ale lumii, continuă să primească colete de amenințare. Ambasadele din Ungaria, Țările de Jos, Polonia, Croația și Italia au primit pachete cu urme de sânge și ochi de animale.

De asemenea, a fost vandalizată intrarea sediului ambasadorului ucrainean din Vatican, iar Ambasada Ucrainei din Kazahstan a primit un anunț despre faptul că instituția ar fi minată, informație care ulterior s-a dovedit a fi falsă.

„Avem motive să credem că are loc o campanie bine planificată de teroare și intimidare a ambasadelor și consulatelor ucrainene. Neputând opri Ucraina pe frontul diplomatic, ei încearcă să ne intimideze. Cu toate acestea, pot spune că aceste încercări sunt în zadar. Vom continua să lucrăm eficient pentru victoria Ucrainei”, a declarat ministrul de externe al Ucrainei, Dmâtro Culeba.

Serviciul de presă al ministerului a mai clarificat că toate ambasadele și consulatele ucrainene au fost transferate în regim de securitate sporită.


Reamintim că, în data de 30 noiembrie, a avut loc o explozie la Ambasada Ucrainei din Madrid atunci când unul dintre angajații instituției a deschis un plic primit. Victima a suferit răni ușoare.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine