E timpul să-ți rezervi o vacanță la munte. Top 6 destinații din Europa

Schi
Foto:Imgorthand

Brazi încarcați cu zăpadă, vin fiert, sănii, luminițe, schiuri și o pârtie potrivită nivelului tău de pregătire. Iată de ce ai nevoie iarna aceasta pentru a fi fericit(ă).

A devenit o tradiție ca, în perioada sărbătorilor de iarnă, să mergem la munte. Acest obicei este foarte util pentru sănătatea noastră fizică și mintală, întrucât „Zona care dă energie este zona montană.”, spune dr. neurochirurg Alexandru Ciurea, pe site-ul la taifas.ro.

Vă prezentăm top șase regiuni de schi din Europa, conform infoturism.ro.

#1. Arlberg (Austria)

Regiunea de schi Arlberg (Tirol) include un grup de cinci stațiuni din vestul Austriei, dintre care cea mai cunoscută, Sf. Anton, se află în topul preferințelor schiorilor și snowboarderilor tineri și energici. Întreaga regiune este renumită pentru posibilitățile de freeride și freestyle. Arlberg, este, în același timp, o destinație cu multe alte oferte atractive pentru timpul liber: tobogane pe zăpadă, plimbări cu sania, patinoar, bowling în aer liber, piscine interioare încălzite, tenis, biliard și cinema.

Un plus al regiunii îl reprezintă pârtiile numeroase pentru schiorii avansați și experți, stațiunea fiind mai puțin recomandată începătorilor, din cauza faptului că nu există pârtii ușoare și neaglomerate.

Stațiuni de schi în zona Arlberg: Schi Lech, Shi St. Anton Am Arlberg, Schi St. Christoph, Schi Zurs Am Arlberg.

Sursă foto: Ben Dunster

#2. Schi Crans-Montana-Aminoma (Elveția)

Descoperiți cea mai frumoasă panoramă din Alpi: Crans Montana. Zona de schi include 28 de schilifturi cunoscute sub brandul „National Express”, cu peste 140 km de pârtie. Această regiune te poate bucura chiar dacă nu ești practicant al schiului. Munții, restaurantele și barurile îți vor oferi posibilitatea să te relaxezi într-o atmosferă specifică Elveției.

Stațiuni de schi în zona Crans-Montana-Aminoma: Schi Crans Montana.

Sursă foto: Rob Stewart

#3. Schi Evasion Mont Blanc (Franța)

Schi Evasion Mont Blanc reprezintă destinația ideală pentru cei care preferă iernile însorite și nu foarte reci. Zona este divizată în trei subregiuni: teritoriul din jurul Mont d’Arbois, Massif du Rochebrune și Massif du Jaillet. În toate aceste regiuni se găsesc vârfuri peste 2 000 m și 204 pârtii, care se întind pe 363 km și au grade diferite de dificultate. Pentru snowboarderi se găsesc două parcuri, unul lângă funicularul Mont Joux și unul lângă Combloux.

Stațiuni de schi în zona Evasion Mont Blanc: Schi Chamonix Mont Blanc, Schi Saint Gervais, Schi Megeve.

Sursă foto: Kiza_Markiza

#4. Bucovina (România)

Bucovina este una dintre cele mai importante zone turistice ale României, datorită peisajelor extraordinare, mănăstirilor, bisericilor, tradițiilor și obiceiurilor sale. Mai mult, regiunea începe să devină tot mai atractivă și pentru amatorii sporturilor de iarnă. Aici se găsesc pârtii potrivite atât pentru începători, cât și pentru experți, ceea ce constituie un avantaj.

Stațiuni de schi în zona Bucovina: Schi Câmpulung Moldovenesc, Schi Gura Humorului, Schi Cârlibaba, Schi Vatra Dornei.

Sursă foto: FB – Federația de Bob și Sanie

#5. Bansko (Bulgaria)

Stațiunea Bansko este situată în partea de sud-vest a Bulgariei, la 160 km de Sofia, la poalele munților Pirin, fiind inclusă în patrimoniul UNESCO. Condițiile de schi în Bansko sunt excelente. Orașul se află la altitudinea de 925 m, iar zonele de schi se află la altitudinea de 2 000 – 2 600 m. Lungimea totală a pistelor este de peste 65 km. Există 55 de tunuri de zăpadă artificială și 650 m de pistă luminată, pe care se poate schia și noaptea.

Stațiuni de schi în zona Bansko: Schi Bansko.

Sursă foto: zefart

#6. Alta Pusteria (Italia)

Zonă a Munților Dolomiți, ce reunește trei vârfuri muntoase („Trei Cime”) și un parc natural (Sesto). Alta Pusteria face parte din caruselul de schi Dolomiti Superski, cumulând 1 220 km de pârtii și 450 de instalații de transport prin cablu. Regiunea nu este niciodată aglomerată și este ideală atât pentru familii, cât și pentru amatorii de senzații tari.

Stațiuni de schi în zona Alta Pusteria: Schi Sesto (Sexten).

Sursă foto: IrinaSen

Reporteră stagiară: Cristina Plataș

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine