Moldova va primi din partea Germaniei 40 de milioane de euro. Banii vor fi utilizați pentru compensații la energie

bani
Foto:depositphotos.com

Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Marcel Spatari, a anunțat că țara noastră va primi 40 de milioane de euro din partea Germaniei, iar banii vor fi utilizați în fondul de reducere a vulnerabilității energetice.

UPDATE: Astăzi, 18 noiembrie, Guvernul Republicii Moldova a semnat acordul de finanțare și cel adițional, privind sprijinul financiar din partea Republicii Federale Germane pentru țara noastră, în vederea promovării securității energetice a grupurilor vulnerabile.

„Costul programului guvernamental de compensații este estimat la 5 miliarde de lei. Este o sumă semnificativ mai mare decât anul trecut. Suntem susținuți de partenerii de dezvoltare, UE, guvernul Germaniei etc. Acest mecanism nou ne ajută să cheltuim eficient și echitabil sursele. 

În curând, va fi semnat un acord prin care guvernul Germaniei va finanța fondul de reducere a vulnerabilității energetice cu suma de 40 de milioane de euro”, a menționat Marcel Spatari.

El a mai menționat că iarna nu va fi ușoară, dar datorită responsabilității în gestiunea banilor publici vom reuși să trecem cu bine peste aceste provocări. 

Amintim că astăzi a fost anunțată suma compensațiilor oferite persoanelor în funcție de gradul de vulnerabilitate. Detalii puteți vedea aici.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine