Armata rusă a lansat 100 de rachete asupra mai multor orașe din Ucraina, inclusiv asupra Kievului

MyCollages-6
Foto:Biroul președintelui/Timoșenko/Telegram

Astăzi, 15 noiembrie, forțele armate ale Rusiei au lansat aproximativ 100 de rachete asupra orașelor din Ucraina. Acesta fiind cel mai mare bombardament asupra Ucrainei de la începutul războiului. Despre aceasta a declarat purtătorul de cuvânt al Forțelor Aeriene ucrainene, Iuri Ignat.

„80 de rachete au fost deja lansate asupra teritoriul Ucrainei și alte aproximativ 20 sunt în zbor. Adică aproximativ 100 de rachete au fost deja lansate pe teritoriul Ucrainei”, a declarat Ignat, fiind citat de currenttime.tv.

Conform autorităților din Ucraina, ținta rachetelor rusești sunt instalațiile de infrastructură critică. Totuși, rachetele lovesc și clădiri rezidențiale.

Ținem să menționăm că și orașul Kievul a fost atacat cu rachete. Vitali Kliciko a precizat că sistemele ucrainene de apărare aeriană au doborât patru rachete deasupra orașului. Primarul a îndemnat locuitorii orașului să se adăpostească.

Autoritățile ucrainene au confirmat că o femeie de decedat după ce o rachetă a lovit un bloc de locuit din Kiev. În total, trei rachete au fost depistate că au căzut în Kiev.

Cu o reacție asupra atacurilor cu rachete asupra Ucrainei a venit și Mai Sandu: „Atacurile rusești asupra Ucrainei au provocat și deconectarea automată a unei linii care asigură transportul de curent electric pentru țara noastră, iar zeci de localități au rămas fără lumină. Le mulțumesc tuturor locuitorilor din regiunile afectate pentru calm și înțelegere. Serviciile specializate lucrează pentru a remedia situația”.

În jurul orei 17.00, mai multe localități din Moldova, inclusiv o parte a Chișinăului, au fost deconectate de la lumină.


Amintim că primele raportări despre consolidarea trupelor ruse la granița cu Ucraina au început în octombrie 2021, iar în decembrie 2021, Rusia a cerut ca NATO să nu se mai extindă niciodată spre est, în special să nu includă Ucraina în componența sa. SUA și NATO nu au fost de acord cu astfel de cereri. În februarie 2022, Vladimir Putin a recunoscut „independența” regiunilor Luhansk și Donețk. Rada Supremă a cerut comunității internaționale să nu recunoască această decizie. Între timp, Putin a aprobat folosirea trupelor ruse în străinătate, iar în data de 24 februarie, Rusia a atacat Ucraina, menționând că începe o „operațiune specială” de eliberare. De atunci, în țara vecină a început un război care durează până în prezent.

Echipa #diez transmite situația din țara vecină în fiecare zi, cronologia evenimentelor care s-au întâmplat până la ziua de astăzi o puteți vedea aici!

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine