(video live) Independența în sânge și flăcări la Kiev. Minim 13 oameni morți

euromaidan
Foto:Piața Independenței în flăcări PC: Mediafax

Ciocniri între manifestanţi şi poliţie au izbucnit marţi în apropierea Parlamentului de la Kiev. Şase poliţişti au fost ucişi “de gloanţe”, în confruntările cu manifestanţii ostili preşedintelui Viktor Ianukovici, a anunţat Ministerul ucrainean de Interne. Un bilanţ anterior arăta că cel puţin nouă persoane – şapte protestatari şi doi poliţişti – au murit în confruntări.

Şase poliţişti au fost ucişi “de gloanţe”, marţi, la Kiev, în confruntările cu manifestanţii ostili preşedintelui Viktor Ianukovici, a anunţat Ministerul ucrainean de Interne, citat de AFP.

Ministerul ucrainean de Interne a adăugat că 159 de poliţişti au fost răniţi, dintre care 35 grav. Cinci civili au fost de asemenea ucişi, potrivit autorităţilor.

Conform opoziţiei, cel puţin 150 de manifestanţi au fost răniţi, dintre care 30 grav.

Vitali Kliciko s-a deplasat la Preşedinţie pentru a se întâlni cu Viktor Ianukovici

Fostul boxer Vitali Kliciko, unul dintre liderii opoziţiei ucrainene, s-a deplasat la Preşedinţie pentru a se întâlni cu Viktor Ianukovici, a anunţat marţi seară purtătoarea sa de cuvânt, citată de AFP.

“Kliciko a sosit pe strada Bankova (unde se află Preşedinţia). El s-a dus să-l vadă pe Ianukovici”, a scris Oxana Zinoieva pe contul său de Twitter.

Bilanţul violenţelor produse marţi la Kiev a ajuns la nouă morţi

Cel puţin nouă persoane – şapte protestatari şi doi poliţişti – au murit, marţi, în cursul violenţelor de la Kiev, alte sute de persoane fiind rănite, inclusiv 15 jurnalişti, conform unui nou bilanţ prezentat de presa ucraineană.

Bilanţul anterior era de şapte morţi.

Printre cei 15 jurnalişti răniţi se numără corespondenţi ai agenţiilor Reuters şi Associated Press.

Poliţia a intervenit în forţă în Piaţa Independenţei din Kiev

Forţele de ordine au intervenit, marţi seară, pentru dispersarea protestatarilor proeuropeni adunaţi în Piaţa Independenţei din Kiev.

Explozii şi confruntări între forţele de ordine şi protestatari au loc în Piaţa Independenţei din centrul Kievului.

Autorităţile au intervenit cu blindate echipate cu tunuri de apă. Vehiculele au intrat printre protestatari, care au atacat cu sticle incendiare.

Mai multe corturi ale manifestanţilor au ars.

Două avioane de vânătoare au survolat marţi după-amiază centrul Kievului. Avioanele au zburat la altitudine medie şi probabil au fost trimise pentru intimidarea manifestanţilor.

Violenţele au reizbucnit marţi, la Kiev, unde nouă persoane – şapte manifestanţi şi doi poliţişti – au murit în confruntări.

Manifestanţii au ocupat din nou sediul Primăriei din Kiev

Sute de manifestanţi au ocupat din nou, marţi seară, sediul Primăriei din Kiev, care fusese evacuat duminică, după adoptarea legii amnistierii protestatarilor.

Manifestanţii au pătruns din nou în Primărie şi au creat o infirmerie improvizată. 

Protestatarii opoziţiei ucrainene evacuaseră, duminică, sediul Primăriei din Kiev, ocupat din decembrie, ca reacţie la eliberarea protestatarilor arestaţi.

Primăria din Kiev, ocupată din 1 decembrie 2013, era “cartierul general” al mişcării de contestare a Administraţiei Viktor Ianukovici, la fel ca Piaţa Independenţei (Maidan).

Evacuarea Primăriei era una dintre condiţiile pentru aplicarea legii amnistiei în cazul celor 234 de protestatari eliberaţi vineri dar care rămân în continuare pasibili de pedepse cu închisoarea.

Sursa: Mediafax

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *