Top știri din 18 februarie

img_1283701804248
Foto:Absolvenți ai Universității Jean Monnet, Saint-Étienne. PC: univ-st-etienne.fr

Jumătăți potrivite, salarii mărite, prezentare Erasmus, noi proteste în Kiev și altele în cele mai importante și populare știri de pe #diez din 18 februarie 2014.

#1. Găsiți-vă jumătatea potrivită cu ajutorul aplicației MTV Match Machine

MTV Asia a lansat o aplicație care te ajută să-ți găsești persoanele cele mai compatibile cu tine. Aplicația analizează locația ta, checkin-urile, like-urile puse la diferite pagini, interesele, prietenii comuni.

#2. Cei patru candidați la postul de Președinte al Academiei de Științe a Moldovei

Patru academicieni vor participa la concursul pentru alegerea preşedintelui Academiei de Ştiinţe a Moldovei. Termenul de depunere a cererilor şi dosarelor a expirat luni, 17 februarie.

#3. Incendiu la blocul III de la USM

Într-un depozit de la al treilea etaj al blocului trei al Universităţii de Stat s-a iscat un incendiu.

#4. Salariile moldovenilor au crescut cu 3,5% în 2013. Angajaţii din sfera financiară încasează cele mai mari lefuri

Câştigul salarial mediu din economia națională în anul 2013 a constituit 3765,1 lei şi s-a mărit faţă de anul 2012 în valoare nominală cu 8,3%, informează Biroul Naţional de Statistică.

#5. Participă la prezentarea Programului Erasmus+ de la UTM

Ministerul Educației și Oficiul Programului Erasmus+ din Republica Moldova organizează miercuri, 19 februarie curent, un seminar de informare pe Programul Erasmus+. Evenimentul va avea loc în blocul de studii nr. 2 al Universităţii Tehnice a Moldovei, cu începere de la ora 14.30.

#6. La Milano se construiește prima pădure verticală în blocurile de locuit

În districtul Porta Nuova din Milano, două blocuri înalte, de locuințe, vor deveni căminul unor păduri urbane: peste 900 de copaci vor acoperi aproximativ 8.900 de metri pătraţi de terasă, ca parte a unui proiect de reabilitare a zonei.

#7. Modelul Cara Delevingne este în relație cu actrița Michelle Rodriguez

Ah dragostea este în aer! După bârfulițele că modelul Cara Delevingne, prietenă bună cu Rihanna, ar fi avut relații amoroase cu interpreta Rita Ora, se pare că atunci altcineva a reușit să-i fure inima – starul ”Fast and Furios,” actrița americană Michelle Rodriguez.

#8. Cei mai mulți moldoveni locuiesc în zona centru a țării

La 1 ianuarie 2014, numărul preliminar al populației stabile în Republica Moldova constituia 3 mln 557,6 mii de persoane, iar cei mai mulţi moldoveni locuiesc în zona centu a țării, atestă datele Biroului Naţional de Statistică (BNS).

#9. Un blogger pornește o campanie colorată împotriva Rusiei

Odată cu legile aprobate împotriva reprezentanților comunității LGBT din Rusia, interesul artiștilor și bloggerilor a crescut considerabil față de acest subiect. De data aceasta unul din internauți s-a apucat să transforme posterele sovietice în unele mai prietenoase.

#10. Protestele din Kiev: Trei manifestanți au fost uciși prin împușcare

Ciocniri între manifestanţi şi poliţie au izbucnit marţi în apropierea Parlamentului de la Kiev. Protestatarii au lansat un atac împotriva sediului Partidului Regiunilor al preşedintelui Viktor Ianukovici, pe care l-au şi ocupat, aruncând cu pietre şi cocktailuri Molotov. Trei manifestanţi au fost ucişi prin împuşcare, a declarat Oleg Musii, şeful serviciului medical al opoziţiei.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *