În regiunea transnistreană au fost anulate restricțiile cu privire la COVID-19. Ce spun așa-zisele autorități

transnistria
Foto:AFP

Așa-numitele autorități din Stânga Nistrului au anunțat că, începând de astăzi, 24 octombrie, măsurile restrictive pentru prevenirea răspândirii COVID-19 din regiune au fost anulate. Decizia a fost luată de Sediul Operațional, transmite așa-zisul Minister al Afacerilor Interne.

Potrivit informațiilor, rata de incidență în așa-zisa republică a scăzut, iar timp de opt luni, au fost înregistrate mai puțin de 100 de cazuri la 100 000 de locuitori. 

„Aceasta este o tendință constantă și pozitivă. Mai puțini oameni se îmbolnăvesc de coronavirus. Prin urmare, toate restricțiile care au fost adoptate în martie 2020 și-au pierdut puterea”, menționează reprezentanții așa-zisului minister.

Astfel, de acum înainte, localnicii opțional vor:
# menține distanța socială în locurile publice;
# folosi antiseptice;
# lucra de la distanță etc.

Totuși, aceștia vor continua să respecte regulile sanitare cu caracter preventiv, în special în instituțiile de învățământ și grădinițe.


Amintim că, în săptămâna precedentă, din cauza COVID-19, pe teritoriul întregii așa-zise republici, 14 clase din șapte instituții de învățământ au fost transferate la învățământ online, iar elevii din două grupe a câte două grădinițe au rămas temporar acasă.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine