Peste 3500 de tineri au ales să-şi păstreze castitatea până la căsătorie

cuplu2
Foto:PC: geaninalisandru.wordpress.com

Peste 3500 de adolescenţi şi tineri, cu vârstele cuprinse între 12 şi 20 de ani, au luat până acum decizia să nu întreţină relaţii sexuale până la căsătorie, în proiectul naţional „Dragostea adevărată aşteaptă”, lansat anul trecut de către asociaţia obştească „Pentru Familie”.

Preşedintele asociaţiei, pastorul Vasile Filat, a spus, la o conferinţă de presă la IPN, că, de la finele lunii noiembrie anul trecut, când a fost lansat proiectul, acesta a ajuns în instituțiile de învățământ din 55 de localități. Pe parcurs, s-au implicat mai multe organizații neguvernamentale şi instituţii creştine din ţară. Proiectul este susţinut şi de Ministerul Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei.

25087

Potrivit pastorului, proiectul este destinat celor peste 400 de mii de adolescenți şi tineri din ţară, pentru a-i îndemna să-şi păstreze puritatea şi să se abţină de la relaţii sexuale până la căsătorie. Tinerii sunt instruiți în cadrul unor lecții desfășurate în şcoli, case de rugăciuni şi în discuţii particulare.

Fiecare participant are posibilitatea să semneze un angajament de păstrare a castităţii până la căsătorie. Angajamentul este trecut pe un pliant din două părţi. În ziua nunţii, tinerii vor face schimb cu jumătate de pliant, iar pe cealaltă parte o vor lăsa într-o nişă a unui monument al castităţii, denumit sugestiv „Dragostea adevărată aşteaptă”, care urmează a fi inaugurat în unul din parcurile din capitală în preajma Zilei internaţionale a familiei, marcată la 15 mai. Vasile Filat a subliniat că autorităţile locale ale municipiului Chişinău au salutat iniţiativa asociaţiei şi sunt deschişi să ofere teren pentru amplasarea monumentului.

Compoziţia este de dimensiuni mici şi are forma unei inimi care se transformă într-o bancă. Vasile Filat crede că monumentul poate deveni, între timp, un loc unde tinerii care şi-au asumat să-şi păstreze castitatea vor face cereri în căsătorie.

Pastorul Bisericii baptiste din Cahul, Anatol Dunas, a spus că, pe termen lung, promovarea castităţii până la căsătorie poate aduce îmbunătăţiri în combaterea numărului mare de sarcini nedorite şi avorturi, a infecţiilor sexual transmisibile, dar şi reducerea cazurilor de infertilitate a cuplurilor tinere.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *