(foto) Studenții FJȘC de la USM au organizat un flashmob în contextul aniversării a 76 de ani de la fondarea instituției și a zilei profesorului

USM main
Foto:#diez

Studenții de la Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării (FJŞC) de la Universitatea de Stat din Moldova (USM) au organizat astăzi, 5 octombrie, un flashmob în contextul aniversării a 76 de ani de la fondarea instituției și a zilei profesionale a lucrătorilor din învățământ.

La eveniment au fost prezente cadrele didactice ale universității și studenții de la facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării.

Foto: #diez
Victoria Bulicanu, decana FJȘC

„În contextul aniversării a 76 de ani de la fondarea USM și în contextul aniversării zilei internaționale a educației și a profesorului am vrut să transmitem un mesaj scurt, dar foarte puternic: «USM înseamnă și altceva decât prelegeri, seminare și ore de laborator. USM înseamnă legătura care se creează între mediul academic și interesele tinerilor»”, a menționat Victoria Bulicanu, decana Facultății de Jurnalism și Științe ale Comunicării.

Dânsa a mai specificat că, pe lângă conferințe, mese rotunde și seminare facultatea va organiza și expoziții, întâlniri cu scriitori, cu personalități publice: „Ceea ce facem este pentru studenți – ei sunt un centru al atenției și intereselor noastre”.

Foto: #diez
Foto: #diez
Gabriela Stratu, senatoarea FJȘC

Gabriela Stratu, senatoarea Facultății de Jurnalism și Științe ale Comunicării ne-a spus că, prin intermediul acestui flashmob, studenții au încercat să transmită emoții pozitive și să arate că au revenit în forțe după doi ani de pandemie: „În universitate studenții chiar au lucruri interesante de arătat. Până la urmă, acesta și este specificul studenților FJȘC – să fie cât mai originali și deschiși”.

Gabriela a menționat că pentru acest flashmob studenții s-au pregătit timp de o săptămână. Iar alte evenimente interesante organizate de tineri le vom putea vedea în curând, la sfârșitul lunii octombrie, atunci când va avea loc Balul Bobocilor.

Foto: #diez

După flashmob, studenții împreună cu profesorii au jucat și o horă.


În contextul aniversării a 76 de ani de la fondarea USM, instituția de învățământ a pregătit o serie de evenimente care se vor desfășura pe parcursul acestei săptămâni. Întreg programul activităților poate fi vizualizat aici.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine