În perioada 21-25 septembrie, în premieră pentru țara noastră, Moldova va găzdui primul eveniment cu mentori internaționali de la patru companii specializate în concepte ce includ Blockchain, NFT, community management și antreprenoriatul viitorului: Zuckerberg Institute,
The Hug, Meta Refuge și The Possible Zone.
Activitățile sunt organizate de Proiectul Tehnologiile Viitorului, cu susținerea USAID și Suedia, YEP! Moldova.
Specialiștii internaționali vor veni pentru câteva zile la Chișinău, pentru a participa la workshopuri cu profesori și studenți, la un summit de industrie și la un hackathon de weekend, cu studenți și profesioniști pasionați să descopere Internetul de ultima generație și dornici de a soluționa provocările societății la nivel local și global.
Ciclul de evenimente va începe pe 21 septembrie, cu un summit pentru profesori și studenți, care va include sesiuni de colaborare menite să dezvăluie problemele reale cu care se confruntă școlile, universitățile, studenții și profesorii din Moldova, și să identifice unde anume instrumentele și conceptele Web3 ar putea oferi soluții.
Această colaborare inițială va oferi oportunități în educația Web3 pentru studenții din Moldova în viitor.
Pe 22 septembrie, programul va continua cu un summit pentru oamenii din industrie și cu un eveniment de socializare, care își propune să aducă împreună experți din SUA, comunitatea IT și oamenii creativi ai Moldovei, donatori, specialiști e-guvernare și alți reprezentanți ai Guvernului și ai mediului academic, pentru a discuta despre tehnologiile Web3, implicarea socială și situațiile de aplicare a acestora în Moldova și în întreaga lume.
Aceste evenimente de lansare vor spori interesul față de Web3 în rândul oamenilor din industrie și a profesioniștilor în curs de dezvoltare, plasând astfel Moldova, pe harta lumii, ca inovator în acest domeniu de tehnologie ce privește spre viitor.
Participă la Hackaton și dezvoltă o idee de afacere cot la cot cu mentori din industria IT din Sua și Moldova
Hackathonul, evenimentul principal al săptămânii, se va desfășura în perioada 23-25 septembrie, la Mediacor, cu echipe formate din studenți și profesioniști din sfera IT din toată Moldova. Scopul hackatonului este ca echipele să dezvolte soluții pentru probleme sociale presante folosind tehnologiile Web 3.0.
Formularul de înregistrare gratuită pentru hackathon a fost deschis pentru toate echipele interesate să participe la această oportunitate unică de a dezvolta o idee de afacere cot la cot cu mentori din industria IT din Statele Unite și Moldova.
Echipele câștigătoare vor avea ocazia să participe la HUG Accelerator pentru companii și creatorii NFT sau să beneficieze de un mentorat de la Meta Refuge. Numărul de echipe și participanți este limitat. Înregistrările sunt deschise până pe 15 septembrie, pe link-ul anexat aici.
Participanții vor afla avantajele Web 3.0, libertățile pe care le oferă utilizatorilor și modul în care acesta va remodela Internetul
Web3, Blockchain, inteligența artificială, descentralizarea, criptomonedele, antreprenoriatul de ultimă oră și NFT-urile au început să genereze un interes tot mai mare la nivel mondial. Această curiozitate a fost amplificată de dorința oamenilor de a trece la o versiune mai descentralizată a internetului.
Conceptul fundamental al Web 3.0 se bazează pe ideea că Internetul ar trebui să aparțină comunităților de creatori, companiilor și persoanelor fizice, mai degrabă decât unor grupuri de interese. Sloganul Moldovei „Țară mică cu inimă mare” – care definește cultura sa orientată spre comunități și spiritul deschis, în combinație cu o industrie IT puternică și inovatoare, o plasează într-o poziție perfectă pentru a deveni potențial lider în comunitatea
Web3 și inovația bazată pe creativitate. Participanții la evenimentele săptămânii din 21-25 septembrie au posibilitatea de a afla despre avantajele Web 3.0, despre libertățile pe care acesta le oferă utilizatorilor și despre modul în care Web 3.0 va remodela Internetul așa cum îl știm de la liderii globali din acest domeniu.
Evenimentul este organizat de Proiectul Tehnologiile Viitorului, finanțat de USAID și Suedia, YEP! Moldova, în colaborare cu Zuckerberg Institute, Meta Refuge, The HUG și The Possible Zone.
Activitățile din cadrul evenimentului vor avea loc în limba engleză. Toți doritorii își pot rezerva un loc pe link-ul de înregistrare gratuită la Hackathon anexat aici.