(infografic) 14 lucruri pe care să nu le arunci niciodată în WC-urile din rețeaua de canalizare din Chișinău

nuarunca1
Foto:Sursă foto: InstalNews BLOG

De cele mai multe ori, motivul înfundării sistemului de canalizare nu este unul de ordin tehnic. Majoritatea intervenţiilor de desfundare a reţelelor interoare de canalizare, sunt determinate de nerespectarea regulilor elementare de utilizare a acestora.

Este extrem de important ca fiecare dintre noi să dăm dovadă de mai mult simţ civic şi mai multă responsabilitate şi să nu aruncăm deşeuri solide la toaletă sau în chiuvetă (indiferent de provenienţa lor), ci doar la coşul de gunoi.

Ştiai că un singur litru de ulei ars aruncat în reţeaua de canalizare poate polua circa un million de litri de apă?

Deşeurile de grăsimi şi ulei alimentar nu numai că dăunează mediului înconjurător, depunerea acestora pe pereţii sistemului de canalizare provoacă şi obturări regulate, mirosuri urâte, coroziune mai rapidă, având un efect negativ asupra funcţionării staţiilor de epurare care duce până la blocarea şi distrugerea acestora.

Vedeți și opt sfaturi cum să reduci consumul de apă și să economisești la factură.

Vedeți și Crezi că plătești un tarif corect pentru serviciile comunale? Află cum se formează prețurile

Aceste materiale au fost pregătite de Mă Implic – proiect de implicare civică în guvernarea locală, în cadrul activităților de comunicare și informare a cetățenilor privind tariful pentru serviciile comunale îmbunătățite în comunitățile partenere.

În perioada 2021-2023, 30 de localități/grupuri de localități implementează proiecte destinate îmbunătățirii livrării serviciilor de gospodărie comunală, cu suportul proiectului „MĂ IMPLIC”, din fondurile Agenției Elvețiene pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC) și implementat de SKAT Consulting

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine